Ποια χρώματα σου ταιριάζουν με βάση το δέρμα σου;

Mε βάση το δέρμα σου, διάλεξε τα σωστά ρούχα. 

Ένας σημαντικός παράγοντας για να βρούμε τα χρώματα στα ρούχα που μας ταιριάζουν είναι να δούμε τι μας πάει με βάση την απόχρωση του δέρματός μας. Έχει σημασία να γνωρίζουμε τον τόνο του δέρματός μας για να μπορούμε να διαλέγουμε αναλόγως τα χρώματα που θα μας αναδείξουν. Στην Ελλάδα οι περισσότεροι έχουμε σταρένιο δέρμα, αλλά φυσικά δεν λείπουν οι διαβαθμίσεις.

pexels ron lach 9604305


1. Ανοιχτό δέρμα

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανοιχτόχρωμων επιδερμίδων: οι λευκές και αυτές που κοκκινίζουν εύκολα. Αν καίγεσαι εύκολα στον ήλιο και έχεις και ανοιχτόχρωμα χαρακτηριστικά, τότε ανήκεις σε αυτή την κατηγορία. Σκέψου πως αν φοράς πολύ ανοιχτά χρώματα, τότε μάλλον θα φαίνεσαι χλωμός. Άρα πρέπει να επιλέγεις πιο σκούρα ρούχα, όπως το σκούρο μπλε. Μην φοβάσαι και άλλα χρώματα όπως το σκούρο πράσινο, σκούρο μωβ κ.λπ.

 

pexels vova kras 2698844 1


2. Σταρένιο

Αυτό το χρώμα δέρματος είναι και αυτό που έχουμε οι περισσότεροι Έλληνες. Ευτυχώς, αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία είσαι κάπου στη μέση. Έχεις πολλές επιλογές και τα περισσότερα χρώματα θα φαίνονται ωραία πάνω σου. Για παράδειγμα, διάλεξε ένα ανοιχτό μπεζ. Χρώματα όπως πράσινο της ελιάς, χρυσό και άλλα παρόμοια θα σε κάνουν να δείχνεις χλωμός. Δώσε έμφαση στα πιο ανοιχτά και φωτεινά χρώματα.

 

pexels salah amrani 1232459

3. Μελαμψός

Υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό μελαμψών Ελλήνων. Αν είσαι σε αυτή την κατηγορία, είναι δύσκολο να σε χλωμιάσει κάτι, μπορείς να δοκιμάσεις όποιο χρώμα θέλεις ακόμη και έντονα χρώματα, καθώς θα είναι εντυπωσιακά πάνω σου. Καλό θα ήταν όμως να αποφύγεις το καφέ.

Να θυμάσαι, πως όλα τα χρώματα έχουν αποχρώσεις και άρα το ότι μπορεί το πράσινο να μην πηγαίνει ιδανικά στο δέρμα σου, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απόχρωση του πράσινου που να σου πηγαίνει. Όμως, πράγματι σε μία πολύ λευκή επιδερμίδα μία χρυσή απόχρωση δεν θα της πηγαίνει.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved