Το Seiko Golden Tuna είναι το πιο προσιτό και cool ρολόι του James Bond

O Roger Moore μπορεί να είχε το πιο ελιτίστικο στυλ από όλους τους ηθοποιούς που υποδύθηκαν τον 007, όμως στα ρολόγια ήταν ένας από εμάς.

Για την ακρίβεια ο Roger Moore φόρεσε κάθε πιθανό ή απίθανο είδος ρολογιού. Εκμεταλλεύτηκε δύο συγκυρίες για να φορέσει την πιο εντυπωσιακή και διαφοροποιημένη γκάμα. Είναι ο Bond με τις τις περισσότερες ταινίες και το διάστημα που τις γύρισε συνέπεσε με μία από τις πιο επαναστατικές και παραγωγικές περιόδους για την ωρολογοποιία. 

 

 

Ο Moore πήγε από το ένα άκρο στο άλλο και φόρεσε από Rolex GMT Master μέχρι ψηφιακά Seiko. Ακόμα και στις λειτουργίες τους ήταν πολύ ενδιαφέροντα, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα μηνύματα σε ταινία ως πρόδρομο των σύγχρονων smartwatches; Σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το Rolex του στο Live and Let Die, η πρώτη και τελευταία φορά που ένα ρολόι δεν του έσωσε τη ζωή, αλλά ούτε και αφαίρεσε κάποια. Ο πανίσχυρος μαγνήτης του χρησίμευσε ως βελούδινο άγγιγμα για να αποδεσμευτεί από το φόρεμά της ένα ακόμα Bond girl. Όμως θα επιστρέψουμε στα Seiko γιατί στο For Your Eyes Only φόρεσε ένα πραγματικά καλό ρολόι το οποίο διατίθεται και σήμερα σχεδόν αυτούσιο.

 

 

Δεν είχε μόνο άρωμα Ελλάδας το For Your Eyes Only με τα γυρίσματα στην Κέρκυρα, αλλά και έντονα καταδυτικό. Έτσι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα γνήσιο καταδυτικό ρολόι-εργαλείο σε πραγματικές συνθήκες. Το Tuna της Seiko είναι ένα από τα πιο εμβληματικά καταδυτικά ρολόγια με εντελώς δικό τους ξεχωριστό χαρακτήρα που δεν τα μπερδεύεις με κανένα άλλο χωρίς να έχουν να ζηλέψουν τίποτα από το hype ενός Rolex ή Omega. Το παρατσούκλι βγήκε από τα χαρακτηριστικό σχήμα του που θύμιζε κονσέρβα τόνου και στη συγκεκριμένη ταινία ο Roger Moore διάλεξε ένα σε χρυσό-μαύρο χρωματικό συνδυασμό που ταίριαξε ιδανικά με την κίτρινη καταδυτική στολή. 

 

 

Τα Tuna της Seiko έχτισαν τον δικό τους μύθο στη μεγάλη οθόνη, ένα τέτοιο φόρεσε και ο Arnold Schwarzenegger στις ταινίες Commando και Predator. Ένας μύθος που ευτυχώς δεν αύξησε την τιμή πώλησής τους. 

Τα Tuna της Seiko βγαίνουν σε πολλές διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τον μηχανισμό και το μέγιστο επιτρεπόμενο βάθος. Ο χρωματικός συνδυασμός του Roger Moore είναι διαθέσιμος και στην ηλιακή έκδοση που αντέχει μέχρι τα 200 μέτρα, η τιμή του δεν ξεπερνά τα 500€. Γιατί καλές οι Aston Martin, τα Brioni και τα Omega, αλλά κι ένα Seiko μπορεί να κάνει τη δουλειά, ακόμα κι αν δεν βοηθάει με τα φορέματα...

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved