Γιατί πρέπει να βάλεις στη ντουλάπα σου ένα πουλόβερ από το 1970;

Όχι, δεν θα μοιάζεις σαν τον παππού σου και σίγουρα θα σου φτιάξει το στυλ.

Όσον αφορά τα ρούχα, οτιδήποτε ήταν στη μόδα τουλάχιστον είκοσι χρόνια πριν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Βέβαια υπάρχει ένα χρονικό σύνορο και αυτό είναι η δεκαετία του 1920. Τα ρούχα πριν από αυτή την δεκαετία αποκαλούνται «αντίκες» και όχι «vintage».

Οι ατέλειες ενός χειροποίητου, σπάνιου ή παλιού αντικειμένου θεωρούνται πλέον χαριτωμένες. Σε μια αναζήτηση της φιλοσοφικής και πιο intellectual αύρας οι άνθρωποι των tablets και του iPhone προσπαθούν να βρουν το σύγχρονο «τοτέμ» που θα ξυπνήσει μέσα τους κάτι το πρωτόγονο.  

 

 

Σίγουρα ένα καλό πουλόβερ από την δεκαετία του 1970 θα σου κάνει καλό και στο κρύο αλλά και στο στιλ. Και δεν χρειάζεται να είναι actually από τα seventies έτσι; Οπότε μην αρχίσεις να σκαλίζεις την ντουλάπα του παππού σου. Απλά κάνε μία βόλτα στα μαγαζιά second hand και θα βρεις πολύ πράγμα που θα σου κάνει.

 

 
 

Αργότερα vintage άρχισε να θεωρείται οποιοδήποτε αντικείμενο απέκτησε αξία με την πάροδο του χρόνου, σαν το παλιό κρασί που λένε.

Το χειροποίητο είναι μοναδικό και συνδέει κατά ένα μαγικό τρόπο τον δημιουργό με τον κάτοχο. Το παλαιό συνδέει με τον ίδιο τρόπο τον πρώην κάτοχο με τον καινούργιο, μεταδίδοντας συναισθήματα και αναμνήσεις. Έτσι τo vintage έγινε δημοφιλές όχι μόνο στα ρούχα, αλλά σε κάθε πτυχή της ζωής.

 

 
 

Τι θεωρείται όμως «vintage»; Όπως ακριβώς το λέει κι η λέξη, αρχικά σήμαινε τη διαδικασία κατά την οποία μεστώνει το κρασί.

Δες εδώ μερικά vintage πουλόβερ που θα σου χρειαστούν:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved