Πόσα καλοκαίρια πρέπει να περάσουν για να βάλεις το jean στην ντουλάπα;

Η άρνηση των αντρών να φορούν υφασμάτινο παντελόνι.

Τα αγαπάμε τα jeans από τότε που βλέπαμε τις θεότρελες διαφημίσεις των Diesel και των Levi’s – και όχι μόνο τις εν λόγω μάρκες. Τα αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή, μας συνόδεψαν σε κάθε έξοδο, είτε αυτή ήταν για ποτό, είτε για ραντεβού, είτε για βόλτα. Στο μυαλό του άντρα, το jean είναι το παντελόνι που ταιριάζει με όλα και αυτό δεν είναι μάλιστα καθόλου κακό. Από την εποχή του ’40 και μετά, τα jeans έγιναν τα παντελόνια που αγάπησαν οι άντρες. Ας πούμε όμως και αυτό: πόσο βολικά είναι όταν έχει καύσωνα;

 

Αν η δουλειά σου απαιτεί χειρωνακτική εργασία, αν φοβάσαι μην λερωθείς, αν ιδρώνεις εύκολα, το jean ίσως να είναι από τις καλύτερες επιλογές -εκτός φυσικά από τις βερμούδες. Αλλά όπως και να το κάνουμε, δεν είμαστε όλη μέρα στη δουλειά. Έχουμε τις ημέρες που θα βγούμε για ποτό, που έχουμε ραντεβού με το κορίτσι για φαγητό -οι εμβολιασμένοι- που, τέλος πάντων, έχει τόση ζέστη που δεν σε παίρνει να φορέσεις κάτι άλλο. Φοράς το jean και νιώθεις ότι σε έχει χτυπήσει νάπαλμ. Μήπως να ξεκολλήσουμε από το βασικό και να δώσουμε μία ευκαιρία στο βολικό; Στο αεράτο και δροσερό υφασμάτινο παντελόνι που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα.

Τι είναι όμως το λινό και τι το κάνε ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες και τον καύσωνα; Το πιο βασικό είναι ότι απορροφά την υγρασία και στεγνώνει γρήγορα. Τα παραπάνω το κάνουν αντιστατικό και αντιβακτηριδιακό σαν ύφασμα μιας και ο ιδρώτας δεν συγκρατείται – για την ακρίβεια, εκκρίνεις περίπου 2 φορές λιγότερο ιδρώτα. Αποτελεί την δροσερή αλλά παράλληλα και στιλάτη επιλογή, μιας και οι περισσότερες εταιρίες παράγουν εδώ και χρόνια λινά παντελόνια, ασχέτως αν εμείς επιμένουμε καθημερινά να χρησιμοποιούμε jeans.

Αν θες να τα δοκιμάσεις, ρίξε μία ματιά στις παρακάτω φωτογραφίες ώστε να πάρεις ιδέες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved