Watches and Wonders: 10 από τα πιο εντυπωσιακά νέα ρολόγια για το 2021

Μια σύντομη ανασκόπηση καθώς βαίνει προς το τέλος του και το φετινό Watches and Wonders.

Μετά από 12 ολόκληρους μήνες κατανόησης της σχετικότητας του χρόνου, τα ρολόγια βίωσαν την πιο υπαρξιακά αμήχανη χρονιά τους. Ο χρόνος δεν έχασε σε μεγάλο βαθμό τη σημασία του και τα ρολόγια έμειναν για πολύ καιρό σε συρτάρια και κουτιά. Βέβαια η ανάγνωση της ώρας είναι ίσως το λιγότερο που περιμένει κάποιος από ένα high end ρολόι και η παντελής απώλεια της χρηστικής τους αξίας έκανε καταναλωτές και ωρολογοποιίες να επανεκτιμήσουν τη στάση τους και τη στρατηγική τους

 

 

Οι νέες προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές ρολογιών μοιάζουν με αυτές που καλούνται να αντιμετωπίσουν και οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες. Ως κάποιο βαθμό μοιάζουν να ζουν παράλληλους βίους. Τα νέα υλικά και κυρίως ο προσανατολισμός προς τη χρήση οικολογικών, ανακυκλωμένων και ανακυκλώσιμων υλικών απασχόλησαν όσο ποτέ και για πρώτη φορά αυτό δεν περιορίστηκε μόνο στα λουράκια, αλλά επεκτάθηκε στο σύνολο των εξαρτημάτων των ρολογιών ακόμα και στις κάσες.

Η μεγάλη απειλή που δεν είναι άλλη από τα smartwatches δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των μεγάλων παικτών και ο πανικός των προηγούμενων ετών έχει κοπάσει. Θυμίζει κάπως το τέλος της κρίσης που έφερε η δημοφιλία των Quartz ρολογιών στα τέλη της δεκαετίας του ΄70. Κάποιοι κατασκευαστές ενσωμάτωσαν smart στοιχεία, κυρίως σε σπορ σειρές όπου και οι πρόσθετες λειτουργίες εκτιμώνται περισσότερο. Για τους υπόλοιπους είναι μια ακόμα αφορμή για να θυμίσουν στο κοινό πως ένα καλό ρολόι είναι ένα επίτευγμα υψηλής τεχνικής και τέχνης.

 

 

Ειδικά για τους τελευταίους η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογική εξέλιξη κατάφερε να δώσει νέα πνοή ανανέωσης σε κλασικά ρολόγια. Χωρίς να θυσιάσουν κάτι από την εικόνα και το status τους έγιναν ακόμα καλύτερα, ελαφρύτερα, ακριβέστερα και πιο ποθητά από ποτέ. 

Απολαύστε τα 10 πιο ξεχωριστά ρολόγια του Watches and Wonders 2021 στις gallery που ετοιμάσαμε.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved