Η Panerai γιορτάζει τα πλατινένια της γενέθλια με το πρέπον υλικό

Ένα πλατινένιο Panerai έλειπε από τη γκάμα του Luminor και τα 70 χρόνια της ιταλικής φίρμας ήταν η κατάλληλη αφορμή για να συμπληρωθεί το παζλ

Ανεξάρτητα από το γεγονός αν είναι κανείς φίλος με την αισθητική της Panerai, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι κατασκευάζει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πράγματα που μπορεί να βάλει κάποιος στον καρπό του. Η ιταλική εταιρεία με το μιλιταριστικό pedigree έχει και φανατικούς οπαδούς που υποκλίνονται στο ιταλικό βιομηχανικό design, αλλά και φανατικούς οπαδούς που βρίσκουν ογκώδη και ακαλαίσθητα τα ρολόγια της. Με αφορμή τα 70α της γενέθλια, και το Platinumtech Luminor Marina, ίσως αυτό το χάσμα να γεφυρωθεί κάπως. 

Στα επετειακά ρολόγια είναι σύνηθες να μπαίνουν διάφορα διακοσμητικά ταμπελάκια, να γίνεται ένας κάποιος πειραματισμός στους χρωματικούς συνδυασμούς και κάπου εκεί να εξαντλείται η όποια επετειακότητα του μοντέλου. Στην Panerai διάλεξαν μια άλλη οδό, όχι τόσο προφανή, και σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα. Σκέφτηκαν πως αντί για μια επιγραφή που θα αναφέρει τα 70 χρόνια της εταιρείας να δώσουν μια εγγύηση καλής λειτουργίας για 70 χρόνια. Αν σκέφτεστε πως δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο για ένα δείγμα της υψηλής ωρολογοποιίας να λειτουργεί απρόσκοπτα για 70 χρόνια με την κατάλληλη φροντίδα, δεν θα έχετε και εντελώς άδικο. Γι’αυτό η Panerai σκέφτηκε πως το επετειακό της Luminor Marina δεν θα πρέπει να αντέξει να λειτουργεί για 70, τουλάχιστον, χρόνια, αλλά να παραμείνει και αναλλοίωτο εμφανισιακά από το πέρασμα του χρόνου. 

Κάπου εδώ κάνει την εμφάνισή του bluechip του ειδικού κράματος από το οποίο κατασκευάζεται η κάσα, το οποίο είναι και το διαφοροποιό στοιχείο που το καθιστά επετειακό. Αντί της προφανούς επιλογής της πλατίνας χρησιμοποιήθηκε ένα κράμα αυτής με την ονομασία Platinumtech. Σε περίπτωση που υπάρχει κάποια υπόνοια ότι χρησιμοποιήθηκε κράμα αντί για καθαρό μέταλλο για λόγους οικονομίας, δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Το κράμα ενίσχυσε τις ιδιότητες της πλατίνας και η Panerai δεσμεύεται ότι η κάσα των 44 χιλιοστών θα παραμείνει το ίδιο γυαλιστερή, χωρίς γρατζουνιές για τα επόμενα 70 χρόνια σκληρής χρήσης. 

Σε μία ακόμα απόπειρα να γεφυρώσει τάσεις, το Platinumtech Luminor Marina φιλοδοξεί να καλύψει και ένα μεγάλο εύρος χρήσης με τα χρώματά του. Οι δίχρωμοι, σε χρυσό και μπλε δείκτες, κάνουν μια όμορφη αντίθεση πάνω στο βαθυπράσινο σατινέ καντράν και όλα αυτά πλαισιώνονται από ένα καφέ λουράκι από αλιγάτορα. Αυτές οι νότες πολυτέλειας και επισημότητας δεν αφαιρούν κάτι από τον αθλητικό χαρακτήρα του ρολογιού, ίσα-ίσα του επιτρέπουν να γίνει ένα passepartout για κάθε ώρα και περίσταση. 

Σε μία ακόμα συμβολική χρήση του αριθμού 70 το ιδιαίτερο αυτό ρολόι θα παραχθεί σε μόλις 70 αντίτυπα και όποιος ενδιαφέρεται μάλλον θα πρέπει να κινηθεί πολύ άμεσα. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved