Τελικά τα χαβανέζικα πουκάμισα έχουν πιο μεγάλη ιστορία απ’ ότι νόμιζες

Κι όμως είναι πιο παλιά κι από τον παππού σου.

Πάρε το χαμπάρι, είτε το μισείς είτε το λατρεύεις, το χαβανέζικο ή λουλουδάτο πουκάμισο έχει τεράστια ιστορία μέσα στην ανδρική μόδα και την ποπ κουλτούρα.

Όλοι τα έχουνε φορέσει. Από τον Elvis μέχρι τον Kurt Cobain μέχρι τον Burt Lancaster.

Αυτό το άρθρο έχει δύο σκοπούς: Πρώτον να εξηγήσει γιατί τα λουλουδάτα πουκάμισα έχουν ακόμη μεγάλη σημασία στις μέρες μας και δεύτερον πως είναι δυνατόν να φορέσει κανείς ένα τόσο έντονο ρούχο και να μην τον πάρουν με τις πέτρες.

Scarface: Η καλτ ταινία που δεν έχασε ποτέ την αίγλη της.

 

Και όπως έχει δείξει η ιστορία η δύναμη των λουλουδιών δεν πρόκειται να φύγει ποτέ απ’ τη μόδα.

Και να γιατί.

Ξεκίνησε από την Χαβάη, φυσικά, αλλά πήγε γρήγορα στην Αμερική και είμαστε στα 50’ς και εκεί που πατερούλης ψήνει τα ωραία του rib eye στα κάρβουνα, η μητερούλα φοράει το αγαπημένο της φλοράλ πουκάμισο και προσέχει τα παιδιά. Ναι στην αρχή φορέθηκε πολύ από τις γυναίκες.

Και μετά ήρθε το ροκ εντ ρολ. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να κράτησε μία κιθάρα και να μην έβαλε στη ζωή του ένα τέτοιο πουκάμισο. Δες τους όλους, τα μεγαθήρια, Jimi Hendrix, Beatles, Rolling Stones και εκατοντάδες άλλοι.

Και μετά πάμε στη μεγάλη οθόνη, κι εδώ δεν υπάρχει τελειωμός με το πόσοι έχουν φορέσει το χαβανέζικο πουκάμισο, Elvis Presley, Tom Selleck, Tom Cruise στο Cocktail, Johnny Depp στο Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας, DiCaprio στο αξέχαστο Ρωμαίος και Ιουλιέτα, Al Pacino στο Scarface.

Αυτά είναι τα παντελόνια που κάθε άντρας πρέπει να έχει στη ντουλάπα του.

 

Θες κι άλλα για να πειστείς; Το λουλουδάτο πουκάμισο έχει ιστορία όχι αστεία. Είναι ένα σήμα κατατεθέν της ελευθερίας και της ξεγνοιασιάς. Το φλοράλ πουκάμισο είναι άποψη.

Πώς θα το φορέσεις θα αναρωτιέσαι χωρίς όμως όλοι να σε δείχνουν με το δάχτυλο;

Είναι πολύ απλό. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο έντονο πάνω σου. Δηλαδή ένα τζιν ή μία βερμούδα, σε απαλό τόνο σκούρου είναι κατάλληλο ρούχο για να συνοδεύσουν ένα λουλουδάτο πουκάμισο. Δεν χρειάζονται υπερβολές. Φόρεσε το με στυλ.

Και στην τελική δεν έχεις παρά να ρίξεις μία ματιά μέσα στην ιστορία για να δεις πως το φόρεσαν τόσοι και τόσοι μεγάλοι άνδρες.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις ποιοι και πως το έχουν φορέσει μέσα στην ιστορία της μουσικής και του κινηματογράφου:  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved