Επιτέλους: βγήκε πουκάμισο με ενσωματωμένο κλιματιστικό!

Αντίο ζέστη, ευχαριστούμε τεχνολογία!

Πως θα σου φαινόταν, τις καυτές μέρες του καλοκαιριού τις οποίες διανύουμε, να είχες μόνιμα πάνω σου ένα… κλιματιστικό βρε αδελφέ. Ε, λοιπόν αυτό ακριβώς φέρνει στη ζωή μας η Sony. Ένα προσωπικό air condition, που θα τοποθετείται στα ρούχα σου και θα σου προσφέρει στιγμές δροσιάς. Περίμενε έχει και συνέχεια.

Η ιαπωνική εταιρεία δημιούργησε ένα προσωπικό κλιματιστικό, που έχει το μέγεθος ενός μικρού πορτοφολιού, το οποίο θα μπαίνει στην ειδικά διαμορφωμένη να προσαρμόζεται σε κάθε πουκάμισο, τσέπη.

Η επαναστατική αυτή συσκευή λειτουργεί με ένα θερμοηλεκτρικό στοιχείο, το Peltier, μια τεχνολογία που συνήθως βρίσκεται σε ψύκτες κρασιού.

Σε μια ζεστή μέρα, θα ρίχνει τη θερμοκρασία του σώματος έως και -5 βαθμούς Κελσίου, ή θα αυξάνει τη θερμοκρασία έως και 14 βαθμούς Κελσίου σε ψυχρά κλίματα.

Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να συνδέεται μέσω Bluetooth με το smartphone και έτσι ο κάθε χρήστης θα μπορεί να ρυθμίζει αυτός, ανάλογα τις ανάγκες του, την θερμοκρασία που επιθυμεί να νιώθει στο σώμα του. Η μπαταρία της συσκευής περιορίζεται σε μόλις 2 ώρες λειτουργίας, ενώ για ολική επαναφόρτιση θα χρειάζονται 90 λεπτά.

Τα άκρως θετικά νέα της υπόθεσης αυτής, είναι πως αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του πριν ακόμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020, με την τιμή του να φτάνει τα 130 δολάρια. Τα άσχημα νέα είναι πως θα είναι διαθέσιμο μόνο στην Ιαπωνία. Σε κάθε περίτπωση δες τις φωτογραφίες.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved