4 πράγματα που πρέπει να προσέχεις όταν διαλέγεις πουκάμισο

Στον γιακά, στα μανίκια, στο στέρνο και στους ώμους.

Ο λόγος που πολλές φορές δεν ευχαριστιέσαι με τις επιλογές σου στα πουκάμισα, είναι ότι δεν προσέχεις τι αγοράζεις. Και δεν είναι έγκλημα, όλοι την έχουμε πατήσει. Μας αρέσει ένα στυλ πουκαμίσου, αλλά δεν κοιτάμε αυτές τις βασικές λεπτομέρειες που θα το δείξουν σωστό πάνω μας και όσο fit πρέπει.

Δώσε βάση.

 

Το κολάρο

businessman close up daydreaming 450212

Είναι ίσως από τα σημαντικότερα σημεία του πουκαμίσου που καλείσαι να προσέξεις. Από το φάρδος μέχρι το κόψιμο, το κολάρο δηλώνει για ποιο λόγο αγόρασες το πουκάμισο. Είναι ο γιακάς φαρδύς για να φιλοξενεί μόνιμα γραβάτες ή έχει πιο διακριτικό κόψιμο για να μπορέσεις να το φορέσεις και χωρίς; Άλλωστε μην ξεχνάμε πως το επίσημο ντύσιμο δεν επιτάσσει αποκλειστικά γραβάτα. Ιδού ωστόσο ένα κόλπο για να ξέρεις αν το κολάρο είναι όσο fit πρέπει. Προσπάθησε να περάσεις τα δύο σου δάχτυλα μέσα από το γιακά χωρίς να τα πιέσεις. Αν δεν χωράνε, το κολάρο είναι όσο fit πρέπει.

Οι ώμοι

banner formal pant shir

Το πουκάμισο θέλει όσο «αέρα» πρέπει . Ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Το ύφασμα στους ώμους πρέπει να μην σακουλιάζει και να μην σφίγγει το σημείο κάτω από τις μασχάλες. Πρέπει να είναι άνετο, να μην «μαζεύει» και να μην κάνει επίσης γωνίες. Έχε στο νου σου ότι το πουκάμισο πάνω στους ώμους πρέπει να «απλώνεται» χωρίς να προκαλεί προβλήματα. Όταν το δοκιμάζεις, δοκίμασε να στρίψεις τον κορμό σου ελαφρά δεξιά και αριστερά. Αν δεν μαζεύει και δεν σακουλιάζει είναι όπως πρέπει.

Στο στέρνο

actor celebrity male photoshoot shane west 3200x2400 h

Βασικός κανόνας για να μην τρέχεις: το πουκάμισο πρέπει να κουμπώνει άνετα. Ούτε να κολλάει πάνω σου, ούτε να επιπλέεις μέσα του από τον θώρακα μέχρι το στομάχι. Προσπάθησε τα πουκάμισα σου να είναι όσο fit πρέπει και ειδικά από την στιγμή που τα φοράς μέσα από τα παντελόνια.

Στα μανίκια

US3

Παλιό καλό κόλπο που σου έκανε η μάνα σου, όταν ήσουν πιτσιρίκος και σου ψώνιζε. Τεντώνεις τα χέρια ευθεία. Τα μανίκια δεν πρέπει να φεύγουν πίσω αλλά ούτε και να πέφτουν μπροστά. Πρέπει να είναι εφαρμοστά και μην σακουλιάζουν κάτω από το μπράτσο σου. Για περισσότερη σιγουριά, δίπλωσε τα στον καρπό μία φορά. Αν δεν τραβάει πολύ το ύφασμα από τους ώμους, είσαι μια χαρά.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved