Άσε το γυμναστήριο και κάψε όλες τις θερμίδες στο κρεβάτι σου

Η ιατρική επιμένει πως αν κάνεις δύο φορές τη μέρα σεξ είσαι σε καλό δρόμο.

To sex είναι η  άσκηση που αρέσει σε όλους πολύ, κάνει τους παλμούς της καρδιάς να χτυπάνε κόκκινο και πολλές φορές κάνει και τα σεντόνια να γεμίζουν ιδρώτα. Είναι μια απόλαυση με μπόνους το κάψιμο θερμίδων σαν να κάναμε γυμναστήριο. Ή μήπως όχι;

Είναι η... άσκηση που αρέσει σε όλους πολύ, κάνει τους παλμούς της καρδιάς να χτυπάνε κόκκινο και πολλές φορές κάνει και τα σεντόνια να γεμίζουν ιδρώτα. Είναι μια απόλαυση με μπόνους το κάψιμο θερμίδων σαν να κάναμε γυμναστήριο. Ή μήπως όχι;

Μια έρευνα που έγινε το 2013 και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση PLOS One έδωσε απαντήσεις. Σε αυτήν συμμετείχαν συνολικά 21 ζευγάρια. Αρχικά τους ζητήθηκε να ολοκληρώσουν ένα πρόγραμμα 30 λεπτών και ποικίλης δυσκολίας στον διάδρομο αντοχής.

 

 
 

Στη συνέχεια επέστρεψαν στα σπίτια τους με “εντολή” να κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να φορούν κατά την σεξουαλική πράξη ειδικά περιβραχιόνια που κατέγραφαν την... ένταση της άσκησης.

Έρευνα: Τι παθαίνει το σώμα σου αν κόψεις απότομα το σεξ;

Τους ζητήθηκε επίσης να καταγράφουν πώς ένιωσαν μετά από κάθε σεξουαλική συνεύρεση, τόσο σε σωματικό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο, ειδικά σε σύγκριση με το πώς ένιωσαν κατά τα 30 λεπτά στον διάδρομο αντοχής.

 

 
 

Στη συνέχεια οι ερευνητές ανέλυσαν τα στοιχεία και διαπίστωσαν ότι η σεξουαλική πράξη έκαιγε περίπου 4,2 θερμίδες την ώρα στους άντρες και 3,1 θερμίδες την ώρα στις γυναίκες.

Μάλιστα στην ειδική κλίμακα ΜΕΤs (ο λόγος της ενέργειας που καταναλώνεται σε μία πράξη ως προς εκείνη σε κατάσταση ηρεμίας) το σεξ αντιστοιχεί σε σωματική άσκηση με το περπάτημα σε ανηφόρα ή με το να παίζει κανείς τένις. Οι άντρες έφτασαν στο 6,0METs και οι γυναίκες στο 5,6METs.

Δες εδώ τι έδειξε μία άλλη έρευνα σχετικά με το ίδιο θέμα:©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved