Έρευνα: Γιατί όταν έχουμε σχέση είμαστε λιγότερο ερωτικοί;

Δεν το λέμε εμείς το λέει η επιστήμη.

Δεν είναι η ιδέα σου. Όχι. Πράγματι, είναι γεγονός. Κάνουμε λιγότερο σεξ σε σχέση με το παρελθόν. Σχεδόν όλοι. Άντρες, γυναίκες.

Μικροί, μεγάλοι. Παντρεμένοι, ανύπαντροι. Τελικά όμως εκείνοι που κάνουν το λιγότερο σεξ είναι μάλλον εκείνοι που είναι σε μόνιμη σχέση.

Η σεξουαλική επαφή είναι ταυτισμένη με την ύπαρξή μας και, δεδομένης της μακράς πορείας του ανθρώπινου είδους, θα έλεγε κανείς πως όλα τα θέματα γύρω από το σεξ θα έχουν εξαντληθεί. Φαίνεται όμως ότι ακόμα μαθαίνουμε καινούργια πράγματα.

 

 

Την περασμένη χρονιά δημοσιεύθηκε πλήθος ερευνών που έφερε στην επιφάνεια ανεξερεύνητες πτυχές αυτής της ανθρώπινης δραστηριότητας. Διαβάστε τα έξι πιο σημαντικά θέματα που ανακαλύψαμε την προηγούμενη χρονιά:

 

 
 

Υπάρχουν, ήδη, αρκετές έρευνες που το επιβεβαιώνουν και ακόμα περισσότεροι ειδικοί που μελετούν αυτό το φαινόμενο. Κι έχουν μάλιστα ήδη καταλήξει σε κάποια συγκεκριμένα αίτια, τα οποία σίγουρα θα ήθελες να μάθεις ποια είναι. Γιατί όταν είμαστε σε σχέση κάνουμε πολύ λιγότερο σεξ; Αυτό είναι άξιο απορίας.

 

 
 

Μην ξεχνάς, εξάλλου, ότι άλλες τόσες έρευνες επιβεβαιώνουν τα τελευταία χρόνια ότι το σεξ αποτελεί δείκτη ευεξίας και συνδέεται με σημαντικά οφέλη στην υγεία σου.

 Γιατί, λοιπόν, να μην το απολαμβάνεις (κι εσύ) περισσότερο; Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να αφήσεις τη σχέση σου, κάθε άλλο. Πρέπει να είσαι πιο εφευρετικός.

Δες εδώ γιατί όσοι έχουν σχέση κάνουν λιγότερο σεξ:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved