Ποτέ κανένας ναρκισσιστής δεν είπε καλό λόγο μετά το χωρισμό

Πέντε καταστάσεις μετά το χωρισμό που επιβεβαιώνουν ότι κάποιοι δεν δέχονται την «ήττα» του εγωισμού τους.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ κανείς δεν θέλει να σκέφτεται ότι έφυγε «ηττημένος» από μια σχέση. Και όταν λέμε «ηττημένος» δεν μιλάμε προφανώς να του έκλεψαν τα λεφτά, ή να προσπάθησε να πετύχει κάτι αλλά να υστέρησε στην τελική προσπάθεια -όποιος κατάλαβε, κατάλαβε- αλλά φυσικά να είναι αυτός ο οποίος άκουσε το «χωρίζουμε» και να μην πρόλαβε να πει το «αντίο».

Άλλοι κρύβουν τα γεγονότα, άλλοι πάλι δεν έχουν θέμα (και γιατί να έχουν άλλωστε) παραδέχοντας τι τους συνέβη σε φίλους και συγγενείς. «Ναι, με χώρισε». «Ναι, με πρόδωσε». «Ναι, με βαρέθηκε» είναι ορισμένες από τις ατάκες που είναι βέβαιο ότι θα ειπωθούν σε τέτοιες περιπτώσεις.

 

 

Πώς φέρονται όμως οι ναρκισσιστές μετά το χωρισμό;

Για εκείνους που αγαπάνε τον εαυτό τους όσο τίποτα άλλο στον κόσμο, ένας χωρισμός από μια σχέση και όχι με δική τους πρωτοβουλία είναι δεδομένο πως οδηγεί σε περίεργα μονοπάτια την κατάσταση, σε σημείο που εγκυμονεί αρκετές ανακρίβειες της κατάστασης, φλυαρία και κακές ατάκες.

Γενικότερα όσο και αν θέλουν να το παραδεχτούν, οι ναρκισσιστές δεν θα δεχτούν ποτέ ότι τους χώρισαν. Εάν άκουσαν πρώτοι το «αντίο» θα πουν σε όλους ότι εκείνοι το έκαναν. Αν πάλι έπεσαν θύμαται «απιστίας» εκείνοι το έκαναν πρώτα και διπλάσιες φορές γιατί εννοείται πως πρέπει το τελικό «αποτέλεσμα» να είναι υπέρ τους.

 

 

Γενικώς τα πορίσματα μετά από χωρισμό ενός ναρκισσιστή είναι έξι, και αυτά βρίσκονται στο παρακάτω άλμπουμ:

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved