Έρευνα: Οι μισοί Αμερικανοί σε σχέση κάνουν το χειρότερο σεξ της ζωής τους

Η τηλεόραση και το φαγητό είναι πλέον αυτά που κρατούν μαζί τα ζευγάρια.

Σύμφωνα με έρευνα της OnePoll με δείγμα 2.000 Αμερικανούς, όχι μόνο δήλωσαν μη ικανοποιημένοι από το σεξ με τον/την σύντροφό τους, αλλά δεν μπόρεσαν και να το αιτιολογήσουν. Μάλιστα ένας στους δύο απάντησε πως το σεξ δεν απλά μέτριο ή κακό, αλλά ότι είναι το χειρότερο της ζωής τους.

 

 

Για χρόνια το καλό σεξ ήταν θεωρητικά το μυστικό της επιτυχίας των μακροχρόνιων μονογαμικών σχέσεων, όμως αυτό φαίνεται ότι αλλάζει. Όλο και περισσότερα ζευγάρια σε μακροχρόνια σχέση ζουν με κακό ή και καθόλου σεξ και το χειρότερο είναι ότι δεν κάνουν τίποτα γι’αυτό. Έχουν όλοι συμβιβαστεί με την αυτοεκπληρούμενη προφητεία ότι το σεξ περνάει σε δεύτερη μοίρα σε μια μιακροχρόνια σχέση και αυτό το αποδέχονται ως κάτι φυσιολογικό. 

Πιστεύουν ότι ακόμα κι αν βρεθούν σε κάποια νέα σχέση, πολύ γρήγορα θα βρεθούν στο ίδιο σημείο και αυτό είναι αναπόφευκτο. Για να ξαναζωντανέψει η φλόγα του σεξ ανάμεσα σε ένα ζευγάρι που είναι πολύ καιρό μαζί χρειάζεται πολλή δουλειά και από τις δύο πλευρές. Φυσικά και είναι δυνατό να γίνει, παρά τη δυσκολία του. Το πρόβλημα είναι ότι τα περισσότερα ζευγάρια βάζουν τη ζωή τους στον αυτόματο πιλότο μόλις βρεθούν σε μια μεγάλη σχέση και αυτό δεν αφορά μόνο το σεξ.

 

 

Οι ειδικοί σε θέματα σχέσεων συμβουλεύουν τα ζευγάρια να προσπαθήσουν να ανακαλέσουν μνήμες από την αρχή της σχέσης τους. Το να θυμηθούν και πάλι τους λόγους για τους οποίους αποφάσισαν να ξεκινήσουν μια κοινή ζωή, δεν θα βελτιώσει μόνο τη σεξουαλική τους ζωή, αλλά και τη σχέση τους γενικότερα.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved