Ακριβώς γιατί σε χαλάει να είναι η γυναίκα ψηλότερη από εσένα;

Ας αγνοήσουμε πια τα στερεότυπα και ας αφεθούμε στη μαγεία-όχι της φύσης-αλλά του έρωτα!

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας: Ο Έλληνας κατά παράδοση δεν είναι ψηλός. Όχι, δεν μου αρέσουν τα στερεότυπα και οι ταμπέλες, αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τα χαρακτηριστικά του μεσογειακού ανθρώπου. Πιο χαμηλούς, πιο μελαχρινούς και πιο… τσαχπίνηδες θα μπορούσες να μας πεις, με ένα φλογερό ταπεραμέντο το οποίο τροφοδοτείται από τη μεγάλη μας λατρεία για φλερτ και έρωτα. Αυτοί είμαστε και δεν νομίζω να αλλάξουμε για πολλά χρόνια ακόμα.

 

 

Έχουμε μεγαλώσει με τη λάθος-αν με ρωτάς- πεποίθηση, ότι σε ένα ζευγάρι, ο άντρας οφείλει να είναι ο μεγαλόσωμος και ο ογκώδης, και η γυναίκα το μικρό και εύθραυστο σπουργιτάκι, που ζητά αγάπη και προστασία. Από προσωπική πείρα, δεν έχω να σου πω πολλά, γιατί το μέγεθός μου, επέτρεπε πάντα ακόμα και σε πιο… μικρόσωμους άντρες να φαντάζουν μπροστά μου καλοκάγαθοι γίγαντες. Αλλά αγαπητέ μου, δεν είναι όλες οι γυναίκες σαν εμένα. Διότι εκεί έξω, υπάρχουν πολλά ψηλά και ευθυτενή κορίτσια, τα οποία πιθανότατα να ορέγονται αγόρια πιο… «μπασμένα» και πιο μαζεμένα.

Προσπαθώντας να έρθω στη θέση σου, μπορώ να αντιληφθώ την αμηχανία σου όταν περπατάς χέρι χέρι με την καλή σου και αυτή σου ρίχνει ένα κεφάλι, ή εκείνη αποφεύγει να φορέσει ψηλοτάκουνα γιατί θα μοιάζει με τη μαμά σου. Όλα αυτά είναι υπαρκτά προβλήματα και καθόλου αμελητέα. Αλλά έχω να σε ρωτήσω το εξής: Ο Tom Cruise πιστεύεις σκέφτηκε ποτέ έτσι; Ο Sean Penn όταν έβγαινε με τη θεότητα Charlize Theron και ήταν σαν τον «φτωχό συγγενή» δίπλα της; Όχι; Ξέρεις τι έκανε; Καμάρωνε για τη γυναίκα που είχε δίπλα του. Αισθανόταν αυτοπεποίθηση που με τη γοητεία και το πνεύμα του, γοήτευσε ένα περιζήτητο θηλυκό. Μήπως να το πάρεις κι εσύ έτσι;

 

 

Εξάλλου, όχι ότι θέλω να υποστηρίξω τους κοντούς, αλλά ακόμα και οι μελέτες είναι με το μέρος σου: Οι κοντοί άντρες είναι καλύτεροι σύντροφοι. Τον λόγο δεν τον γνωρίζω, αλλά το γεγονός και μόνο μου αρκεί. Και όχι δεν είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Διότι όσο μπόι τους λείπει, τόση σιγουριά έχουν για τον εαυτό τους. Επίσης, σε περίπτωση που ενδώσεις στην ψηλή κοπέλα που σε πολιορκεί, καλό θα ήταν να μην αρχίσεις τα αστεία για το ύψος σου ή για το ύψος το δικό της. Έχετε διαφορά και αυτό είναι πασιφανές. Δεν χρειάζεται να το κάνουμε και θέμα.

Και κάτι τελευταίο: Μη σε δω με τίποτα πάτους στα παπούτσια ή κρυφά τακούνια. Ήρθε η ώρα να σταθείς στο ύψος σου... Όποιο κι αν είναι αυτό!

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved