Μήπως το 2021 να είναι η χρονιά της δικής σου προσωπικής αλλαγής;

Εναλλακτικός τίτλος: Σταμάτα να είσαι κάφρος και σεβάσου επιτέλους την κοπέλα σου.

Πανδημία ήρθε, lockdowns σε όλο τον κόσμο κάναμε, άνθρωποι πεθαίνουν, χάνουν τις δουλειές τους ή πέφτουν σε κατάθλιψη λόγω της κατάστασης. Μέσα σε όλο αυτό το ζοφερό παρόν, και ελπίζουμε όχι μέλλον, υπάρχει μία μικρή αχτίδα φωτός που λέγεται συντροφικότητα, έρωτας ή αγάπη-πες τα όπως θέλεις μέσα θα πέσεις-.

Όπως αντιλαμβάνεσαι, οι καιροί είναι δύσκολοι, και απαιτούν προσοχή και σοβαρότητα από τον καθένα μας. Νομίζω ότι ήρθε πλέον η ώρα να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα, ειδικά τώρα, που δεν είσαι πια 20 ετών, και διανύεις αισίως την τέταρτη δεκαετία της ζωής σου (αν θέλουμε να είμαστε σωστοί). Ναι αγαπητέ μου, τα 30 και ό, τι αυτό συνεπάγεται, είναι ίσως το ηλιακό τέλμα κάθε ανθρώπου ή για την ακρίβεια η στιγμή που συνειδητοποιείς ότι δεν είσαι παιδάκι και ήρθε η στιγμή να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου.

Γενικές συμβουλές δεν μπορώ να σου δώσω, ούτε life coaching να σου κάνω- εγώ είμαι η πρώτη που το χρειάζομαι άλλωστε- αλλά σε ό, τι έχει να κάνει με τη σχέση σου με το αντίθετο φύλο, μπορώ να σου πω δυο λόγια που εύχομαι να αγγίξουν την ψυχούλα σου.

Σε περίπτωση που είσαι σχεσάκιας ή τελοσπάντων ένας χαρακτήρας πιο σταθερός, πιθανότατα αυτό το θέμα να μη σε αφορά τόσο πολύ, μιας και λέω να επικεντρωθώ στους πιο άτακτους και αλανιάρηδες της υπόθεσης. Φίλε εκεί έξω, που συνήθιζες να έχεις αρκετές περιπέτειες και τελικά να εξαφανίζεσαι -ή και όχι- μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις τον απολογισμό σου και να θέσεις νέους στόχους; Μήπως να αναλογιστείς ότι βρισκόμαστε στο κατώφλι μίας νέας πραγματικότητας όπου δεν σηκώνει τις τρέλες σου όχι μόνο για ηθικούς λόγους, αλλά και για λόγους υγείας;

Και αν η παραπάνω κατηγορία ίσως να μη χρειάζεται και τόση δουλίτσα, υπάρχει μία άλλη, η οποία τα τελευταία χρόνια, έχει πάρει διαστάσεις μάστιγας. Όλο και περισσότεροι δεσμευμένοι άντρες, αρέσκονται στο να μιλάνε, και δεν εννοώ για την πανδημία και την παγκόσμια οικονομία, με άλλες γυναίκες στα social media, φλερτάροντας, την ίδια στιγμή που η κοπέλα τους βρίσκεται λίγο πιο πέρα. Το φαινόμενο αυτό έχει τεθεί αρκετές φορές επί τάπητος, για το αν τελικά θεωρείται απιστία, με την κοινή παραδοχή ότι αγγίζει επίπεδα κανονικής ανθρώπινης επαφής.

Σε περίπτωση που είσαι από τους… ενστερνιστές της συνήθειας αυτής, καλό θα ήταν με την έλευση του νέου χρόνου να προβληματιστείς και ίσως να βάλεις μπρος και για την μεγάλη αλλαγή. Το να έχεις μία σχέση και έναν άνθρωπο να σε αγαπάει και να είναι εκεί για σένα, είναι πολύ σπουδαία υπόθεση, πόσο μάλλον την περίοδο αυτή. Μην ρισκάρεις να χάσεις τον άνθρωπο αυτό για να ικανοποιήσεις προσωπικές σου ανασφάλειες. Στο κάτω κάτω όπως είπα και παραπάνω, δεν είσαι πια 20 χρονών. Και καλώς ή κακώς, τα χρόνια φέρνουν ωριμότητα. Ας μην είναι αντιστρόφως ανάλογο στην περίπτωσή σου.

Η ευχή μου για το 2021 δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από… «Καλά Μυαλά»!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved