Τι σε έχει πιάσει με τις δημόσιες προτάσεις γάμου τέλος πάντων;

Δεν νιώθουν όλες οι γυναίκες άνετα. 

Σε περίπτωση που έχεις παρατηρήσει γύρω σου να συμβαίνουν μόνο γάμοι τα τελευταία χρόνια-για τα διαζύγια δεν μιλάει ποτέ κανείς- κάτι που σημαίνει ότι είσαι γύρω στα 30 και είσαι κι εσύ έτοιμος να πάρεις τη ζωή στα χέρια σου, και να αποκτήσεις απογόνους και να κάνεις και το μεγάλο βήμα, θέλω σήμερα να σου μιλήσω για κάτι πολύ σημαντικό, στο οποίο πιθανότατα να μην έχεις δώσει ιδιαίτερη σημασία, αλλά δίνουμε εμείς! Και όταν λέω εμείς, εννοώ εμάς τις γυναίκες.

Η πρόταση γάμου! Ναι μάλιστα. Topic δύσκολο και σίγουρα αγχωτικό, ειδικά αν δεν είσαι σίγουρος για την απάντηση, γιατί την κάνεις με σκοπό να την κρατήσεις και όχι γιατί πραγματικά θέλεις να περάσεις τη ζωή σου μαζί της (ουπς). Σε κάθε περίπτωση, η φράση: «Θέλεις να γίνεις γυναίκα μου», είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της, πόσο μάλλον ο τρόπος με τον οποίο θα θέσεις την ερώτηση αυτή.

Για κάποιο λόγο, έχει επικρατήσει η άποψη ότι εμείς οι γυναίκες, θέλουμε να εκδηλώνουμε με κάθε δυνατό τρόπο τη χαρά μας ή μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας. Αρραβωνιαστήκαμε; Φωτογραφία με το μονόπετρο και αποστολή μέχρι και δελτίου τύπου σε φίλους και (κυρίως) εχθρούς. Δε θα κρυφτώ πίσω από το δάχτυλό μου, γιατί όντως υπάρχουν και αυτές οι γυναίκες. Υπάρχουν όμως και οι άλλες, οι κάπως πιο… χαμηλών τόνων.

Και έρχομαι στο ζουμί: Δημόσια πρόταση γάμου. Αρχικά ερωτώ «Γιατί;» αλλά επειδή απάντηση δεν θα πάρω, προχωρώ στο παρασύνθημα. Ως λαός, έχουμε ένα κακό: Υιοθετούμε τη λάθος ξενόφερτη συνήθεια, με αποτέλεσμα να εκτιθέμεθα ανεπανόρθωτα. Κάνει πρόταση γάμου στο γήπεδο ο άλλος; Κάνουμε κι εμείς! Γιατί όμως μάτια μου; Τη γυναικούλα σου δεν τη λυπάσαι; Σίγουρα έχεις παρατηρήσει την αμηχανία της εκάστοτε όταν όλη η προσοχή είναι στραμμένη πάνω της και περιμένει μία απάντηση. Κι αν θέλει να πει «όχι»; Τότε τι γίνεται;

NTΡΟΠΗ!!!

giphy

Διαφωνείς για το γήπεδο; Σου έχω κάτι πιο συνηθισμένο. Εστιατόριο, ρομαντικό δείπνο, κεριά και… όλο το μαγαζί στο κόλπο; Χειροκροτήματα και ζητωκραυγές; Μα ποιος νοιάζεται αν εσύ παντρεύεσαι; Ίσα ίσα μόλις χάλασες το δείπνο του διπλανού που ήρθε να φάει με την ησυχία του.

Αλλά για να μην είμαι άδικη, έχω και χειρότερο: Βίντεο σε σινεμά πριν την έναρξη της ταινίας. Ή κάτι ακόμα πιο τραγικό από προσωπική εμπειρία-εννοώ ότι βρέθηκα στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή-. Πρόταση γάμου σε σταθμό μετρό. Την ίδια ώρα που σπρώχνεσαι για μία θέση στην κυλιόμενη, να έχεις τον άλλο γονατισμένο να απαιτεί απάντηση. Άσε μας μάτια μου στον πόνο μας.

AΣ ΠΡΟΣΕΧΕ

giphy 1

Η πρόταση της Γωγώς: Να είστε οι δυο σας, στο σπιτάκι σας, να κάνετε ό, τι γουστάρετε και κυρίως να το ευχαριστηθείτε. Κάποια πράγματα καλό είναι να μένουν στην ιδιωτική σφαίρα. Άστο καλό τα ισοπεδώσαμε όλα!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved