Τα μπανάκια στην παραλία δεν είναι μόνο για χαλάρωση

3 ευεργετικές ιδιότητες της θάλασσας που δουλεύουν σιωπηλά για την εμφάνισή σου.

Ξεκίνησαν οι εξορμήσεις στην παραλία. Μπορεί κάτι ψιλοβρόχια να μας έχουν σπάσει τα νεύρα, αλλά είναι επίσημο: beach is open. Ο κοσμάκης ξεκίνησε να βάζει τα μαγιό και να τρέχει τα ΣουΚου στη θάλασσα και πολύ καλά κάνει. Γιατί εκτός από δροσιά, ανεμελιά και σαπίλα κάτω από τον ήλιο, η παραλία και η θαλασσίτσα φροντίζουν και κάτι ακόμη: το grooming σου.

Διάβασε τις 3 ευεργετικές ιδιότητες που σου δίνει το αγνό ελληνικό καλοκαίρι και που πιθανότατα δεν το είχες πάρει μυρωδιά.

 

1. Το νεράκι για τα μαλλιά σου

longhaircuts for men in 40s 56e9af183df78cb4b97b9195

Έχεις δει όλους αυτούς τους μουρλούς στις πλαζ που με το που βγουν από την θάλασσα τρέχουν  στα ντους; Αν αγαπάς το μαλλάκι σου, ΜΗΝ ακολουθήσεις το παράδειγμά τους. Μπορεί μετά τις βουτιές στη θάλασσα το μαλλί σου να δείχνει ό,τι να ‘ναι, αλλά σίγουρα σέβεται το δέρμα σου. Καθαρίζει το τριχωτό της κεφαλής και δεν ξηραίνει τα μαλλιά με τον ίδιο τρόπο που το κάνει το σαμπουάν. Οπότε απόλαυσε την παραμονή κάτω από τον ήλιο και μη βιαστείς να μπεις κάτω από τα ντους.

 

2. Η σωστή απολέπιση θέλει άμμο

12028334146 b8f4b5bac7 b

Δεν λέμε ότι καίγεσαι για απολέπιση. Μπορεί να μην σε νοιάζει και καθόλου. Αλλά άπαξ και το ‘χεις μέσα στα πόδια σου και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις γιατί να μην το κάνεις. Βγαίνεις από την θάλασσα βρεγμένος και προσπαθείς να κάτσεις στην πετσέτα χωρίς να γεμίσεις άμμο. Λάθος. Μπορείς να γεμίσεις και να την αφήσεις να ξεραθεί πάνω σου; Γιατί δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο για το δέρμα και την απομάκρυνση των νεκρών ιστών από πάνω σου. Είναι ο πλέον αποδεδειγμένος φυσικός τρόπος απολέπισης για καλύτερο, υγιές και λείο δέρμα. #μηντοδοκιμασειστοναλιμο

 

3. Πνίξε το στρες στη θάλασσα

man swimming in ocean

Το στρες γίνεται αισθητό στο σώμα με χίλιους δύο τρόπους. Από μυοσκελετικούς πόνους που εντείνονται, μέχρι ξηρότητα στο δέρμα, «σαμποτάζ» στον μεταβολισμό και άλλα πολλά. Δεν είναι λοιπόν μόνο το πλατσούρισμα αυτό καθ’ αυτό. Είναι ότι πλέον, αποδεδειγμένα επιστημονικά, η θάλασσα λειτουργεί ευεργετικά για τον εγκέφαλο βάζοντας τον σε μία κατάσταση γαλήνης που ονομάζεται «μπλε χώρος». Το στρες μειώνεται αισθητά, με την θάλασσα να τονώνει την ευεξία, να προασπίζει την σωστή λειτουργία της καρδιάς και να βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος. Μηδενικό στρες σημαίνει και υγιές σώμα.  



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved