H μασχάλη ΔΕΝ είναι φονικό όπλο

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα αποσμητικά σου.

Ομολογουμένως, χωρίς αυτά δεν πας πουθενά. Από τη μία, τα αποσμητικά είναι οι πιο ουσιαστικές λύσεις απέναντι στην κακοσμία. Από την άλλη, μία σειρά από αυτά ευθύνονται για  τις κίτρινες στάμπες που εμφανίζονται στα ρούχα στο σημείο της μασχάλης και αποτελούν αφορμή για δούλεμα από την παρέα. Πριν ψεκαστείς, σου λέμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα προϊόντα που βάζεις στη μασχάλη σου.

 

Ιδρώτας, παντού ιδρώτας

Η στάμπα του ιδρώτα οφείλει την ύπαρξής της στο πιο διαδεδομένο συστατικό των αντιιδρωτικών που μπορεί να βρει κανείς στο εμπόριο: τα συστατικά που έχουν ως βάση το αλουμίνιο. Για την ακρίβεια, το αλουμίνιο περιέχει άλατα τα οποία σφίγγουν τους πόρους του δέρματος και μειώνουν την παραγωγή του ιδρώτα μέχρι και 80%. Την ίδια στιγμή, τσακίζει και οποιοδήποτε είδους βακτήριο έχει κατασκηνώσει στη μασχάλη σου και ευθύνεται για την κακοσμία.

 

Κιτρινίλα στη μασχάλη; Τι φάση;

Είναι το αποτέλεσμα του αλουμινίου που ανακατεύεται με τον ιδρώτα στην περιοχή της μασχάλης. Ο ιδρώτας περιέχει πρωτεΐνες, οπότε όταν τα δυο τους «παντρεύονται», εσύ αντικρίζεις αυτό το σπαστικό κίτρινο χρώμα και ειδικά στα ανοιχτόχρωμα ρούχα. Ζόρικο.

 

embarassingproblems2

 

Αντιιδρωτικά VS αποσμητικά

Τα αντιιδρωτικά, περιέχουν όπως σου είπαμε αλουμίνιο. Από την άλλη τα αποσμητικά κάνουν την ίδια δουλειά, αλλά χρησιμοποιούν το αλκοόλ που περιέχουν για να αντιμετωπίζουν τον ανεπιθύμητο ιδρώτα. Για καλό του δέρματός σου, φρόντισε να προτιμάς τα αποσμητικά χωρίς αλκοόλ.

Ξέρεις πότε να τα βάλεις;

Η καλύτερη λύση, είναι να το βάζεις το βράδυ πριν κοιμηθείς. Φρόντισε απλά να έχεις χαλαρώσει με ένα ντουζάκι για να καθαρίσεις την περιοχή. Ο περισσότερος κόσμος τα βάζει πρωί και την πατάει, καθότι αυτή η στάμπα με ιδρώτα βγαίνει πιο γρήγορα λόγω της έντασης της ημέρας. Αν είσαι πρωινός τύπος λοιπόν, κάνε την εφαρμογή από το βράδυ.

shutterstock 374203282 58ef

Άλλες λύσεις υπάρχουν;

Υπάρχουν βιολογικά προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις δουλίτσα, όπως η αλόη και τα αιθέρια έλαια. Δεν περιέχουν αλουμίνιο, αλκοόλ και -το χειρότερο- προπυλενογλυκόλη, και συνηθίζουν να είναι πιο φυσικά για το δέρμα χωρίς να δημιουργούν ερεθισμούς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved