Tο Roosters Barber Shop απαντάει σε όλες τις απορίες μας γύρω από το grooming

O Nίκος Στελλάκης και η ομάδα του ξέρουν καλά πως θα φροντίσουν ακόμη και σένα που δεν ξέρεις τι θες να κάνεις με τα μαλλιά σου. Εκεί που η γνώση συναντά την τέχνη, βρίσκεται το Roosters.

Δεν υπάρχει κάτι που δεν θα αγαπήσεις στο Roosters. Δεν είναι μόνο ότι ο Νίκος Στελλάκης και οι συνεργάτες του μπορούν να παραδώσουν το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα όσον αφορά το κούρεμα και την ανδρική περιποίηση, αλλά και ότι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν αξιοζήλευτο χώρο και ένα ζεστό και φιλικό κλίμα που μετατρέπει το Roosters σε ναό του grooming και την επίσκεψή μας σε εμπειρία. Πόσο μάλλον όταν περιμένοντας χαζεύουμε και τα μπουκάλια του Jameson.

Mιλήσαμε με το Νίκο Στελλάκη για όλα εκείνα τα μεγάλα αλλά και τα μικρά ερωτήματα που μας απασχολούν, με στόχο να κάνουμε τους εαυτούς μας καλύτερους. Το πώς αισθάνεσαι με τον εαυτό σου άλλωστε είναι δική σου ευθύνη, αλλά για όλα τα άλλα που σε απασχολούν στο grooming, υπάρχει το Roosters!

 

roosters2

 

Τα τελευταία χρόνια οι άντρες προσέχουν ολοένα και περισσότερο τον εαυτό τους και επισκέπτονται τακτικά τα barber shops. Ποιοι παράγοντες πιστεύετε ότι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο σε αυτό;

Την τελευταία δεκαετία βλέπουμε την αναγέννηση των Barbershops ανά τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες . 

1ον) Οι άντρες δίνουν όντως περισσότερη σημασία και προσοχή πλέον στην εξωτερική τους εμφάνιση και προτιμούν να βρίσκονται και να το κάνουν αυτό σε έναν χώρο που νιώθουν άνετα ,τους εκφράζει και έχουν το απαραίτητο privacy που επιθυμούν.

2ον) Το Barbering και οι τάσεις που διαμορφώνονται γύρω από αυτό ,έχει εξελιχθεί ραγδαία με τεχνικές και προσεγγίσεις οι οποίες δεν υπήρχαν τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα την στροφή του ανδρικού κοινού προς τα σύγχρονα Μπαρμπέρικα τα οποία είναι ενημερωμένα και εξειδικεύονται πάνω σε όλα τα παραπάνω .

3ον) Τα New Gen μπαρμπέρικα έχουν εξελιχθεί πολύ σε σχέση με τα παλιά παραδοσιακά κουρεία και συνδυάζουν πλέον Modern Barbering τεχνικές και τάσεις της Διεθνούς βιομηχανίας μόδας όπως αυτές διαμορφώνονται  

4ον ) Οι υπηρεσίες που παρέχονται έχουν εμπλουτιστεί και διευρυνθεί με αποτέλεσμα να καλύπτουν από περιποίηση προσώπου μέχρι εξειδικευμένες τεχνικές περιποίησης γενειάδας εκτός από ένα απλό κούρεμα

 

roosters5

 

Εκτός από gel έχουμε πλέον από πομάδες και ταλκ μέχρι πηλούς και γενικά πολλά και διάφορα προϊόντα. Είναι αυτή η εξέλιξη μια νίκη για το grooming;

Σίγουρα η εξέλιξη και η ποικιλία των προϊόντων ανδρικής περιποίησης ακολουθεί κατά πόδας την άνοδο και και την εξέλιξη του Barbering και του grooming γενικότερα. Αυτά τα δύο ήταν πάντα αλληλένδετα .

Η νέα γενιά πειραματίζεται με χτενίσματα και διαφορετικά στυλ;

Η νέα γενιά πάντα πειραματιζόταν και ήθελε να διαφοροποιηθεί .Τον τελευταίο χρόνο βλέπουμε μία αναβίωση των 80's (Μullet) καθώς και μία τάση για πιο μακριά μήκη σε σχέση με παλαιότερα έτη.

Πολλοί άντρες βλέπουν προϊόντα για τα γένια όπως τα balms και τα λάδια με ποια δυσπιστία. Κάνουν όντως δουλειά; Εσείς τα προτείνετε στους πελάτες σας;

Η τάση η οποία θέλει τον άνδρα να μεγαλώνει και να περιποιείται την γενειάδα του ακόμα καλά κρατεί καθώς δεν είναι πλέον ταμπού σε σχέση με παλαιότερες εποχές που εάν κάποιος ήταν αξύριστος ή είχε γενειάδα θεωρείτο περιθωριακός κατά κάποιο τρόπο . Με βάση τα παραπάνω η περιποίηση της γενειάδας με συγκεκριμένα προϊόντα είναι απαραίτητη προϋπόθεση  καθώς εκτός από τα θέματα περιποίησης ,υπάρχουν και θέματα υγιεινής (ρύποι ,τρόφιμα ,κάπνισμα,ξηροδερμία).  

 

roosters3

 

Τελικά χάνουμε περισσότερα ή λιγότερα μαλλιά το καλοκαίρι;

Η εποχικότητα της φυσιολογικής τριχόπτωσης είναι κάτι φυσιολογικό αλλά παρατηρείται περισσότερο κατά τους φθινοπωρινούς μήνες παρά τους καλοκαιρινούς.

Το καλοκαίρι πολλοί άντρες αποφασίζουν να ξυρίσουν το κεφάλι τους. Ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να περιποιηθούν το σκαλπ τους;

Τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλοί άντρες πάνε σε αισθητά πιο κοντά κουρέματα .Αυτό προσφέρει μία ανανέωση για αισθητικούς αλλά και ψυχολογικούς λόγους . Κάποια δημοφιλή κουρέματα για κάποιον που θα ήθελε να κάνει κάτι τέτοιο είναι το Crew Cut & το Bald Fade.

Το Roosters παραμένει μία από τις top επιλογές του κόσμου. Τι πιστεύετε πως κάνει τον κόσμο να συνεχίζει να σας δείχνει την εμπιστοσύνη του;

Προσπαθώντας να βρισκόμαστε στην αιχμή των εξελίξεων ,εκπαιδευόμαστε συνεχώς πάνω στις τελευταίες τάσεις και τεχνικές ενώ παράλληλα κρατάμε τον πήχυ ψηλά όσον αφορά την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων μας . Πάνω απ'όλα θέλουμε να βρίσκουμε ευχαρίστηση και δημιουργία σε αυτό που κάνουμε καθημερινά και στην επαφή μας με το ανδρικό κοινό και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο χώρο συναναστροφής & επικοινωνίας με το ειδικά διαμορφωμένο Bar in a Barbershop στον οποίο μπορεί κάποιος να απολαύσει το ποτό ή την μπύρα του ενώ περιμένει για το κούρεμά του ,βλέποντας τον αγαπημένο του αγώνα.

 

roosters4

 

Δώστε μας ένα τιπ για το πώς μπορεί να κουρευτεί ένας άντρας που έχει προχωρημένη αραίωση και τι ακριβώς πρέπει να ζητήσει από το μπαρμπέρη του.

Ένας έμπειρος μπαρμπέρης θα δώσει την απαραίτητη προσοχή σε περιπτώσεις προχωρημένης αραίωσης όσον αφορά την τεχνική σβησίματος που θα χρησιμοποιήσει,τους κροτάφους,την κατά τόπους πυκνότητα και τα μήκη που πρέπει να αφήσει. Σε γενικές γραμμές σε περιπτώσεις τέτοιες δεν δουλεύουμε πολύ κοντά ή πολύ μακριά μήκη για να μην τονίσουμε ενδεχόμενες αντιθέσεις . Παρ'όλα αυτά κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και θα πρέπει να κάνουμε μία κουβέντα για το τι θέλουμε και τι μπορούμε να πετύχουμε με τον επαγγελματία που θα μας αναλάβει.

 

Roosters Barber Shop, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 217, 210 6455566
Follow Roosters @ Instagram

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved