pexels Το savoir vivre του μπαρμπέρικου

Οι κανόνες που δεν πρέπει να παραβείς όταν επισκέφτεσαι τον μπαρμπέρη σου.

Η εμπειρία του μπαρμπέρικου είναι μία αξεπέραστη ανδρική εμπειρία. Η μυρωδιά του ταλκ, η αίσθηση της ζεστής πετσέτας στο πρόσωπο, οι ανδρικές κουβέντες που γίνονται εκεί μέσα. Το μπαρμπέρικο είναι το καφενείο της νέας εποχής. Εκεί που μαζεύονται οι άνδρες της σύγχρονης εποχής ώστε να περιποιηθούν τον εαυτό τους και να συζητήσουν για αυστηρώς ανδρικά θέματα.

Ωστόσο κάτι άλλο που προσθέτει πόντους στην ευχάριστη εμπειρία ενός κουρείου είναι ο άγραφος κώδικας δεοντολογίας που πρέπει να επικρατεί εκεί. Η κατανόηση και η τήρηση αυτών των οδηγιών μπορεί να κάνει την επίσκεψή σου πιο ευχάριστη και να σου επιτρέψει να αναπτύξεις μια θετική σχέση τον κουρέα που μπορεί να διαρκέσει για τα επόμενα χρόνια.

 

 

 

Ακολουθούν ορισμένοι κανόνες συμπεριφοράς που είναι απαράβατοι:

Να είσαι ακριβής

Σεβάσου το πρόγραμμα του κουρέα σου φτάνοντας έγκαιρα στο ραντεβού. Οι περισσότεροι κουρείς προγραμματίζουν διαδοχικά ραντεβού και αν εσύ πας όποτε θελήσεις, τότε του καταστρέφεις την ημέρα.

Μία ματιά στα πιο όμορφα μπαρμπέρικα του κόσμου

Ακύρωση πολύ νωρίς

Αν σκοπεύεις να ακυρώσεις ένα ραντεβού, τότε κάντο όσο το δυνατόν πιο νωρίς. Χρειάζεται τουλάχιστον μερικές ώρες ώστε να προσπαθήσει να καλύψει αυτό το κενό.

Να είσαι ξεκάθαρος

Η επικοινωνία είναι το παν. Να είσαι ξεκάθαρος με αυτό που θέλεις και ενημέρωσε το είδος του κουρέματος και της περιποίησης από την αρχή. Καλό είναι να τον έχεις ενημερώσει όταν κλείσεις το ραντεβού, ώστε να μπορεί να διαθέσει τον κατάλληλο χρόνο για την ολοκλήρωση της υπηρεσίας.

 

 

Άσε το τηλέφωνο στην άκρη

Γραπτά μηνύματα, σκρολάρισμα στο Instagram και συνομιλία στο τηλέφωνο δε θα σου επιτρέψουν να μείνεις ακίνητος, κάτι που κάνει τη δουλειά του κουρεά σου πιο δύσκολη. Επίσης είναι αγένεια να μην ασχολείσαι μαζί του και να μιλάς με άλλον όταν σε περιποιείται.

Καλή υγιεινή

Βεβαιώσου ότι τα μαλλιά σου είναι καθαρά και φρεσκοπλυμένα πριν το ραντεβού σου. Οι κουρείς δεν εκτιμούν όταν πρέπει να δουλέψουν πάνω σε ιδρωμένα, λιπαρά και βρόμικα μαλλιά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved