associated press  Τα μεγάλα ψέματα που σου έχουν πει για τα μαλλιά σου

Όλοι οι μύθοι που ακούς να επαναλαμβάνονται και μόνο κακό σου κάνουν.

Το πλούσιο μαλλί είναι η επιτομή του grooming. Όλοι θέλουμε να έχουμε υγιή, καθαρά και πλούσια καθώς αποτελούν σημάδι αρρενωπότητας και μας προσφέρουν τεράστια αυτοπεποίθηση. Πολλοί είναι οι μύθοι που συνοδεύουν τα μαλλιά μας αλλά υπάρχουν κάποιοι που δεν ισχύουν και σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως είναι καταστροφικές.

Όπως οι παρακάτω:

Κόβοντας συχνά τα μαλλιά, τα βοηθάς να μεγαλώνουν

Το κατά πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά σου δεν έχει σχέση με το αν τα κόβεις συχνά αλλά εξαρτάται από τα γονίδια που έχεις κληρονομήσει. Αν θέλεις να έχεις πλούσια μαλλιά, τότε κόψε το άγχος και ξεκίνα μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνη.

 

 

Θέλει μπόλικο σαμπουάν για να πλυθούν τα μαλλιά σου

Το μπόλικο σαμπουάν ίσως σε καταστρέψει. Τα θειϊκά άλατα μπορεί να οδηγήσουν σε ξηροδερμία και ειδικά αν χρησιμοποιείς σαμπουάν κάθε μέρα. Αν επιθυμείς μπόλικη σαπουνάδα, τότε ψάξε για ένα σαμπουάν πλούσιο σε γλυκερίνη και χωρίς θειϊκά άλατα.

Πώς θα αποκτήσεις το μαλλί που πάντα ήθελες

Η καράφλα κληρονομείται από την μάνα

Το έχουμε ακούσει όλοι τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Το γεγονός πως η μάνα φταίει που πέφτουν τα μαλλιά μας. Αυτό δεν ισχύει, διότι κληρονομείται και από τους δύο γονείς και πρέπει να το αποδεχτείς.

Πρέπει να τα λούζεις κάθε μέρα

Το μεγαλύτερο λάθος που θα κάνεις στη ζωή σου και φυσικά στα μαλλιά σου. Οι τρίχες στο κεφάλι μας παράγουν το σμήγμα, το οποίο τα κρατά υγιή και λαμπερά. Αν τα λούζεις καθημερινά το πιθανότερο είναι απορρυθμίσεις την παραγωγή σμήγματος και να κάνεις τα μαλλιά σου λιπαρά και ξηρά. Το καλύτερο είναι να πλένεις τα μαλλιά σου δύο φορές την εβδομάδα. Αλλά ποιος μπορεί να το κάνει αυτό;

 

 

Πιτυρίδα και ξηροδερμία

Μπορεί να έχουν τα ίδια συμπτώματα αλλά είναι διαφορετικές παθήσεις. Η πιτυρίδα οφείλεται σε ένα είδος μύκητα που «ζει» στο τριχωτό της κεφαλής με την επιστημονική ονομασία Malassezia furfur -μύκητας που, αν δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά, εξαπλώνεται ταχύτατα, οδηγώντας στο «ξεφλούδισμα» της ανώτερης στοιβάδας του δέρματος του κρανίου και κατόπιν στην εμφάνιση των γνωστών λευκών «νιφάδων».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved