Ο χειμώνας είναι μία δύσκολη εποχή για τα μαλλιά, εμείς όμως έχουμε σχέδιο.

Το μαλλί δεν είναι εύκολη υπόθεση και ιδιαίτερα το χειμώνα με το κρύο. Όλα στο κρύο γίνονται λίγο πιο δύσκολα. Αυτό είναι γνωστό, έτσι τα μαλλιά μας δεν την γλιτώνουν από αυτή την συνθήκη.

Όπως τον χειμώνα βάζεις τα καλοκαιρινά στο πατάρι για να προστατευτείς από τις νέες καιρικές συνθήκες με πιο βαριά ρούχα, έτσι ακριβώς θα πρέπει να χρησιμοποιείς και διαφορετικά προϊόντα για την περιποίηση και το styling των μαλλιών σου. Ναι ο χειμώνας είναι κάτι διαφορετικό για τα μαλλιά σου.

 

 

Εδώ θα βρεις μερικά σημαντικά tips για το πως θα το κάνεις σωστά:

Τι γίνεται στο κεφάλι σου το χειμώνα;

Τον χειμώνα, η έκθεση στον αέρα που γίνεται ξηρός, ξηραίνει τα μαλλιά σου. Τι μπορείς να κάνεις; Καταρχήν να βγαίνεις πάντα έξω αφού τα στεγνώσεις, καθώς τα νωπά μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο.

Ναι τα μαλλιά σου το χειμώνα είναι πιο ευάλωτα.

Όταν βρίσκεσαι σε εσωτερικό χώρο, εχθρός γίνονται οι πηγές θερμότητας. Κι αυτό γιατί η θέρμανση είναι εξίσου υπεύθυνη με το κρύο για την ξηρότητα του αέρα, αλλά και των μαλλιών σου. Το ιδανικό ποσοστό υγρασίας, είναι κάπου ανάμεσα στο πενήντα με το εξήντα τοις εκατό.

 

 
 

Τι γίνεται με το στέγνωμα;

Αν στεγνώνεις τα μαλλιά σου με ένα σεσουάρ πριν φύγεις από το σπίτι, μην το βάζεις ποτέ στην υψηλότερη σκάλα θερμοκρασίας, καθώς ζεσταίνει τον αέρα στον χώρο και, συνεπώς, τον ξηραίνει. Είναι προτιμότερο το να σκουπίζεις πρώτα τα μαλλιά σου πολύ καλά με μία πετσέτα και στη συνέχεια να χρησιμοποιείς το σεσουάρ, με κρύο αέρα.

Πώς πρέπει να περιποιείσαι τα μαλλιά σου το χειμώνα;

Ωραία, το κατάλαβες, τον χειμώνα ο αέρας είναι ξηρός. Συνεπώς, πρέπει να προσφέρεις στα μαλλιά σου λίγο παραπάνω ενυδάτωση και θρέψη, με τα κατάλληλα προϊόντα. Πριν από αυτά, μιας και ο ξηρός αέρας κάνει την επιδερμίδα του τριχωτού σου πιο ευαίσθητη, και μπορεί να της προκαλέσει ξηροδερμία, χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν για ευαίσθητο τριχωτό. Η σύνθεσή του είναι πιο απαλή από αυτή των συμβατικών σαμπουάν και προσφέρει στο τριχωτό σου περισσότερη άνεση για να καταφέρει να επανέλθει.

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved