Αυτό είναι μία παρατήρηση που σηκώνει απάντηση άμεσα.

Τα Χριστούγεννα είναι μία πολύ αγχωτική περίοδος για τους ανθρώπους γενικότερα και ειδικά για τον άνδρα είναι μία εποχή που πρέπει να κάνει πολλά. Έχει να τακτοποιήσει πολλές οικονομικές υποσχέσεις και υποχρεώσεις, οικογενειακές υποθέσεις και τραπέζια να παραβρεθεί. Είναι μία εποχή του χρόνου που ο άντρας αγχώνεται πολύ.

 

 

Τι συμβαίνει και χάνω τόσα μαλλιά στις γιορτές;

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι φοβερές από κάθε άποψη σίγουρα: ξεκούραση, καλό φαΐ και ποτό, πάρτι, έρωτες... Τα μαλλιά σου όμως έχουν διαφορετική άποψη. Μήπως τα έχεις παρατηρήσει να πέφτουν λίγο παραπάνω μέσα σε αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα; Δεν έχεις άδικο, οι παρατηρήσεις σου είναι σωστές, εμείς όμως θα σε καθησυχάσουμε πως αυτό που έχεις πάθει είναι απόλυτα φυσιολογικό.

 

 
 

Το να χάσεις μαλλιά αυτή την περίοδο είναι κάτι πολύ φυσιολογικό γιατί στις γιορτές υπάρχει τεράστιο άγχος που αυξάνεται όσο περνάνε οι μέρες και πλησιάζουν οι γιορτινές μέρες.

Τι λένε όμως οι επιστήμονες για όλο αυτό;

«Ρίξε το φταίξιμο στην αυξημένη πίεση που δημιουργούν οι γιορτές στον οργανισμό», λέει ο ο δρ Alan Bauman, ένας δερματολόγος ειδικευμένος στην αποκατάσταση μαλλιών με έδρα τη Φλόριντα των ΗΠΑ. Η επιστήμη το λέει κι εμείς την ακούμε. Είναι το άγχος των γιορτών. Το ότι πέφτουν τα μαλλιά σου είναι οκ και δεν πρέπει να ανησυχείς. Χρειάζεσαι απλά ένα διάλειμμα.  

 

 
 

«Η αιφνίδια τριχόπτωση που εμφανίζεται στις διακοπές των Χριστουγέννων έχει να κάνει με μια αυτοάνοση αντίδραση του σώματος, η οποία επηρεάζει σφοδρά τους ευαίσθητους θύλακες των τριχών σου. Και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες», εξηγεί ο γιατρός.

Τρεις βδομάδες είναι ένας φυσιολογικός χρόνος να έχεις αυτό το πρόβλημα και αυτό πρέπει να σε ηρεμήσει τώρα και να καταλάβεις πως δεν πρόκειται να χάσεις τα μαλλιά σου εντελώς. Μόλις το στρες περάσει τότε θα δεις πως δεν θα χάνεις τόσα πολλά μαλλιά.

Τα Χριστούγεννα είναι ωραία αλλά και στρεσογόνα

Η αλήθεια είναι ότι για πολλούς, οι γιορτές δεν είναι μόνο λαμπάκια, στολισμένα δέντρα, δώρα, ευχές και ξεφαντώματα. Για πολλούς σημαίνουν τρέξιμο και πολλές υποχρεώσεις. Αυτό έχει αντίκτυπο στα μαλλιά σου.

 

 

Κάποιος χωρίς δουλειά ή έσοδα, χωρίς σύντροφο (πιθανώς και χωρίς οικογένεια ή φίλους), αλλά και απ’ την άλλη, κάποιος άλλος με πολλές οικογενειακές υποχρεώσεις, ατελείωτα έξοδα για δώρα και τραπεζώματα ή με έντονη επαγγελματική ζωή -και ρουτίνα- αυτές τις μέρες βρίσκεται είτε εντελώς μόνος, είτε πολύ έξω από τα νερά του. Γι’ αυτό αν δεις τα μαλλιά σου να πέφτουν τότε μην τρομάξεις απλά πάρε κι άλλες βιταμίνες και περίμενε να περάσει το άγχος.

 

©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved