Αληθεύει πως οι millennials κινδυνεύουν τόσο πολύ να χάσουν τα μαλλιά τους;

Κι όμως το άγχος είναι βασιλιάς και βάζει σε κίνδυνο την ανδρική τρίχα.  

Ποιος ζει σε αυτή την εποχή και δεν έχει έστω και ένα μικρό άγχος; Όλοι μας τραβάμε πολλά κάθε μέρα, άλλος με τη δουλειά και άλλος με τα προσωπικά και φυσικά κάποιοι και με τα δύο την ίδια στιγμή. Αυτό φυσικά έχει αντίκτυπο στην υγεία μας και επηρεάζει και την υγεία των μαλλιών μας. Αυτό άλλωστε είναι εμφανές και στον εαυτό σου. Παρατήρησε να δεις. Τις μέρες που δεν είσαι καλά βλέπεις πως τα μαλλιά σου μπορεί να μαδάνε όλο και πιο πολύ. Αυτό φυσικά συμβαίνει γιατί το στρες και το άγχος δεν κάνουν καλό σε τίποτα.

 

 

Άλλωστε το λένε και οι επιστήμονες

Σύμφωνα με μελέτες η τριχόπτωση και το άγχος ή η έντονη συναισθηματική δυσφορία συνδέονται μεταξύ τους σε μεγάλο βαθμό. Το στρες στις μέρες μας αποτελεί ένα από τα συνηθέστερα αίτια τριχόπτωσης. Σίγουρα οι millennials έχουν στρες και μάλιστα πολύ περισσότερο απ’ ότι είχαν οι προηγούμενες γενιές. Σίγουρα αν είσαι ένας από εμάς θα το έχεις παρατηρήσει.

 

 
 

Ναι οι millennials έχουν άγχος, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία

Εάν λοιπόν παρατηρήσετε ότι χάνετε μεγαλύτερη ποσότητα τριχών από ό,τι συνήθως, αυτό ίσως οφείλεται στο άγχος που σας καταβάλλει. Από την άλλη το ότι μπορεί να ανήκετε σε μία γενιά που ζει μέσα στην ανασφάλεια από πάντα (βλέπε millennials) δεν αποτελεί δικαιολογία. Τι θέλουμε να πούμε; Πρέπει να σεβόμαστε τον εαυτό μας και να μην αφήνουμε μέρος για στρες μέσα του.

Όταν ένα άτομο βιώνει ψυχοσυναισθηματικό στρες, διαταράσσεται η φυσιολογία του σώματος, απορρυθμίζονται τα επίπεδα ορισμένων ορμονών και κατά συνέπεια επηρεάζεται πολύ και η υγεία του δέρματος της κεφαλής. Αυτό είναι λογικό έτσι δεν είναι; Πρέπει λοιπόν εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι γι’ αυτό.

 

 
 

Τι συμβαίνει λοιπόν όταν έχω άγχος πάνω στο κεφάλι μου;

Η τρίχα δε μπορεί να αναπτυχθεί σωστά, τα μαλλιά αποδυναμώνονται και πέφτουν. Ναι είναι συχνό φαινόμενο αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα κάνεις κάτι. Επίσης δεν σημαίνει πως σίγουρα θα χάσεις όλα σου τα μαλλιά. Γιατί άλλο η καράφλα από ορμονικές διαθέσεις και άλλο από άγχος. Το όλο ζήτημα είναι αν η τρίχα ξαναβγαίνει.

Δες εδώ κάποιους μύθους για την τριχόπτωση:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved