Millennials: Η Γενιά που διαμορφώνει το φαγητό που τρώμε

Οι διατροφικές συνήθειες των μεγαλύτερων αλλά και νεότερων σε ηλικία, καθορίζονται από τις δικές μας επιλογές.

Αν και έχουμε τη συνήθεια να μειώνουμε ή και να ρίχνουμε όλες τις ευθύνες για του κόσμου τα δεινά στη γενιά των millennials, πρέπει να παραδεχτούμε πως έχει αλλάξει τον τρόπο που τρώμε. Σκέψου ή ρώτησε το πώς έμοιαζαν τα πιάτα που έτρωγαν οι γονείς σου στα δικά τους χρόνια και ύστερα αναλογίσου και φέρε στο μυαλό σου ένα σημερινό, από αυτά που τρως όταν γυρίζεις στο σπίτι σου ή σε ένα εστιατόριο.

Αν και από τα σημαντικότερα ζητήματα της γενιάς μας είναι το ίδιο το φαγητό, καθώς δεν το απολαμβάνουμε όσο θα έπρεπε λόγω της βιασύνης μας, πρέπει να ξέρεις πως έχουμε παίξει καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή του. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, είναι το ίδιο σου το κινητό. Αν το ανοίξεις και ψάξεις στις φωτογραφίες σου, θα βρεις αρκετές που δείχνουν ένα όμορφο στημένο πιάτο. Τα περισσότερα εστιατόρια, γνωρίζουν πως σε ενδιαφέρει η εικόνα και στην προσφέρουν.

 

 

Σύμφωνα με έρευνα του International Food Information Council, το 55% των millennials, θεωρεί πως η ευκολία και η άνεση παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του φαγητού. Μάντεψε ποια γενιά βρίσκεται πίσω από τις online παραγγελίες που κάνεις όταν είσαι ξαπλωμένος στο κρεβάτι σου βλέποντας σειρές.

Το υγιεινό φαγητό, για τη δική μας τη γενιά, δεν είναι αυτό που είναι χαμηλό σε θερμίδες, αλλά αυτό που είναι οργανικό, «καθαρό» προϊόν της γης αλλά και παραγωγής του τόπου που διαμένουμε. Θυμάσαι τα μενού που ξεφύλλισες; Σε πολλά από αυτά, αναγράφονται οι πρώτες ύλες και η προέλευσή τους. Φυσικά και αυτό απευθύνεται σε εμάς, τους ξακουστούς millennials.

 

millennial food eating meals Tucson Chef Maggie

 

Αν είσαι γονιός, θα έχεις παρατηρήσει πως το φαγητό για τα νεαρά παιδιά, έχει αλλάξει. Πλέον, μπορεί να βρει κανείς διάφορες τροφές, οι οποίες στα δικά μας χρόνια, ήταν από άγνωστες μέχρι και αστείες. Όταν ήσουν μικρός, τρεφόσουν με μια απλή κρέμα, στις μέρες μας, μπορεί να βρει κανείς γκουρμέ υπερτροφές που απευθύνονται σε γονείς, ώστε να ταΐσουν τα παιδιά τους σωστά. Οι millennials μεγαλώνουν τα επόμενα super kids.

Δεν είμαστε του κόσμου αυτού το μελανό σημείο, αλλά αυτοί που παλεύουν για να τον σώσουν ή καλύτερα, για να τον διατηρήσουν. Τους μεγαλύτερους σε ηλικία, τους ενδιαφέρει ακόμα αν αυτό που θα καταναλώσουν, έχει πολλές θερμίδες, ενώ τους περισσότερους από εμάς, η προέλευσή του και το πώς αυτό αναπτύχθηκε. Με αυτόν τον τρόπο, ασκείται πίεση στις εταιρείες τροφίμων για ένα ποιοτικότερο προϊόν και πιο φιλικό προς το περιβάλλον.

Δες τον πραγματικό λόγο που η πίτσα αρέσει στους millennials

Αν έχουμε μια αδυναμία, αυτή έχει να κάνει με τα μικρά μας διαλείμματα έτσι ώστε να βρεθούμε μόνοι με την αγαπημένη μας λιχουδιά. Κάποιες φορές, ωστόσο, τα snack μας είναι θρεπτικά και δεν έχουν να κάνουν απαραίτητα με κακής ποιότητας τροφή. Κανείς δεν είναι τέλειος. Τουλάχιστον, εμείς είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις.

Άλλη μια έρευνα, τονίζει και αναδεικνύει το πόσο ανοιχτόμυαλοι αλλά και περίεργοι είμαστε. Φυσικά, αυτό επηρέασε και το φαγητό μας. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να δοκιμάσουμε νέες γεύσεις και τα εστιατόρια, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μας τις ετοιμάσουν. Οι millennials, είναι μια γενιά που καθορίζει και διαμορφώνει τις διατροφικές συνήθειες των μεγαλύτερων αλλά και νεότερων σε ηλικία.

Ίσως οι απαντήσεις που ψάχνεις να βρίσκονται σε αυτό το βίντεο:

 
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved