Κορυφαίες φαλτσέτες για το πιο βαθύ ξύρισμα της ζωής σου

Ας το παραδεχθούμε, όσο αγγαρεία κι αν θεωρούμε το ξύρισμα, τόσο απολαυστικό είναι ένα ξύρισμα με τον παραδοσιακό τρόπο.

Δεν είμαστε σίγουροι αν η απόλαυση πηγάζει από την ποιότητα του εν λόγω ξυρίσματος. Οι σύγχρονες ξυριστικές με τις πολλαπλές λεπίδες και τα προστατευτικά εγγυώνται ένα απαλό και βαθύ ξύρισμα χωρίς ερεθισμούς. Άρα τι μένει στις φαλτσέτες; Μα, φυσικά το αντρικό τελετουργικό.

Είναι μια διαδικασία που θέλει το χρόνο της, δηλαδή δεν είναι για κάθε μέρα. Είναι καλύτερα να αφιερώσεις ένα πρωινό του Σαββατοκύριακου στον εαυτό σου. Πάρε τον χρόνο σου, κάνε ένα ζεστό ντους να ανοίξουν οι πόροι και πέρνα στον μαγικό κόσμο του grooming που λέγεται ξύρισμα με φαλτσέτα. 

Η πρωτόγονη αίσθηση του ξυρίσματος με μία μόνο λεπίδα έχει και τα καλά της για το πρόσωπό σου. Αν το κάνεις σωστά κάνεις την καλύτερη απολέπιση, αποφεύγεις τους ερεθισμούς και τα γένια που γυρίζουν προς τα μέσα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μην βιάζεσαι, το σταθερό χέρι είναι κάτι που αποκτάς με την εξάσκηση.

 

 

Υπάρχουν φαλτσέτες για όλα τα βαλάντια και αν δεν είσαι σίγουρος ότι είσαι έτοιμος να πάρεις στα σοβαρά το εν λόγω χόμπι, γιατί για χόμπι μοιάζει περισσότερο παρά με grooming, μπορείς να ξεκινήσεις με μια χαμηλής τιμής φαλτσέτα. Επίσης είναι βασικό να αναφέρουμε και τις δύο βασικές εκδοχές στις οποίες συναντώνται οι φαλτσέτες. Οι παραδοσιακές με τη λεπίδα που χρειάζονται ακόνισμα περιοδικά και αυτές με την αποσπώμενη λεπίδα. Οι πρώτες είναι για τους πιουρίστες που θέλουν να τα κάνουν όλα παραδοσιακά, ενώ οι άλλες έχουν την ευκολία της αντικατάστασης της λεπίδας με ένα απλό ξυραφάκι όποτε χρειαστεί. Ένα άλλο προσόν των δεύτερων, γνωστών και ως shavettes, είναι ότι συνήθως διατίθενται και σε χαμηλότερη τιμή.

Το μοναδικό κοινό χαρακτηριστικό που έχουν όλες οι φαλτσέτες, εκτός από το ότι ξυρίζουν, είναι το ατσάλι ως υλικό της λεπίδας. Από εκεί και πέρα οι επιλογές στο υλικό της λαβής μπορούν να είναι από πλαστικό μέχρι γνήσιο κόκαλο, και από κάποιο ευγενές μέταλλο μέχρι το ζεστό ξύλο. Είναι καθαρά θέμα αισθητικής και προϋπολογισμού. 

Στην gallery που ακολουθεί θα βρεις μερικές από τις καλύτερες φαλτσέτες, ναι ακόμα και την Dovo με την οποία ξύρισε η Naomie Harris ως Moneypenny τον Daniel Craig στο Skyfall.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved