Mούσι: Πώς θα το πετύχεις εν μέσω lockdown

Το πανδημία σου έχει δώσει τη δυνατότητα (ακόμα κι αν δεν το ήθελες) να αποκτήσεις μαγειρικές και οι κομμωτηριακές ικανότητες, αλλά μην αγχώνεσαι, δεν θα μιλήσουμε για τα μυστικά του banana bread.

Θα ασχοληθούμε με την άλλη ερασιτεχνική δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα με το μούσι. Είναι κοινό μυστικό πως η εποχή του lockdown είναι η καλύτερη στιγμή για να δοκιμάσεις νέα πράγματα στην εμφάνισή σου. Μπορείς να κάνεις όσα «λάθη» θες, από τη στιγμή που δεν θα σε δει κανένας. Από buzz cuts, μέχρι μοϊκάνες κι από μουστάκια του Salvador Dali μέχρι αφάνες, τα έχουμε δει κυριολεκτικά όλα. Κυρίως έχουμε δει γενειάδες, ειδικά από τη στιγμή που είναι και πιο φυσιολογική εξέλιξη για έναν άνδρα. 

Επειδή το «αφήνω μούσι» δεν είναι απλά πετάω τα ξυραφάκια και περιμένω σου έχουμε τον οδηγό για να το κάνεις σωστά όπως αρμόζει σε ένα αρχοντικό μούσι.

Μια μικρή διόρθωση, στην αρχή όντως πετάς τα ξυραφάκια και περιμένεις. Στο μεταξύ προμηθεύσου όλα τα αξεσουάρ που θα χρειαστείς για να το φροντίσεις. Ένα trimmer είναι το πρώτο που θα χρειαστείς και στη συνέχεια ένα χτενάκι κι ένα καλό ψαλιδάκι.

Έχεις άπλετο χρόνο για λάθη και για να τελειοποιήσεις τις κινήσεις σου, γι’αυτό ξεκίνα από τα μάγουλά σου. Ειδικά αν είναι πυκνά τα γένια σε αυτό το σημείο προσπάθησε να κρατήσεις όσο πιο πολύ μπορείς την ευθεία γραμμή μεταξύ μουστακιού και φαβορίτας. Το επόμενο grooming στάδιο είναι η περιοχή του λαιμού. Ιδανικά κάτω από την περιοχή του μήλου του Αδάμ πρέπει να είναι τελείως καθαρή. Αντί της μηχανής, μπορείς να ξυρίζεις τις δύο αυτές περιοχές για ένα πιο «καθαρό» αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας να δίνεις σχήμα στο μούσι σου με τη μηχανή, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάς ότι μπορείς πάντα να κόψεις λίγο παραπάνω, αλλά δεν μπορείς να γυρίσεις πίσω τον χρόνο. Ξεκίνα να κόβεις με πολύ μεγαλύτερη σκάλα από όσο υπολόγιζες αρχικά και μείωνε σταδιακά. Στην περιοχή του λαιμού και των μάγουλων να θυμάσαι ότι θέλεις πιο κοντή σκάλα από ότι στην περιοχή γύρω από το πηγούνι. Αυτό θα δώσει ένα πιο προοδευτικό οπτικό αποτέλεσμα και το απαιτούμενο σχήμα στη γενειάδα. 

Το δίδυμο χτένας ψαλιδιού θα σε απαλλάξει από τις ατίθασες τρίχες που εξέχουν. Παράλληλα θα σε βοηθήσει να δώσεις σχήμα στο μουστάκι και κόψεις τις τρίχες που αρχίζουν να κρύβουν το άνω χείλος.

Για το τέλος αφήσαμε τα αναλώσιμα, τα οποία έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιούνται και στο τελικό στάδιο της φροντίδας. Το ότι έχεις γένια δεν σημαίνει ότι η επιδερμίδα από πίσω τους δεν χρειάζεται καθαρισμό και ενυδάτωση. Υπάρχουν ειδικά σαμπουάν για το μούσι σου που έχουν φτιαχτεί ειδικά γι’αυτή την περίσταση λαμβάνοντας υπόψη ότι τόσο το δέρμα του προσώπου όσο και οι τρίχες είναι τελείως διαφορετικά από αυτά του τριχωτού της κεφαλής. Ανάλογα με το μήκος και την σκληρότητα το τριχών σου ολοκλήρωσε τη φροντίδα με την εφαρμογή ενός leave in conditioner ή ενός beard oil. 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved