Οι skinfluencers πιστεύουν ότι πρέπει να πάρεις ένα ψυγείο για τις κρέμες σου

Τώρα που τα βλέπουμε καλύτερα θα μπορούσαμε να τα στριμώξουμε στο κομοδίνο μας για να έχουμε ανά πάσα στιγμή μια παγωμένη μπύρα.

Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, τα trends είναι κι αυτά παγκοσμιοποιημένα. Οι τάσεις της μόδας είναι πιο ενιαίες από ποτέ και οι τοπικές παραξενιές μοιάζουν ολοένα και λιγότερο εξωτικές. Η εμμονή πολλών λαών της Άπω Ανατολής με τη φροντίδα του δέρματος είναι πολύ παλιά και γνωστή. Η δυτική συνήθεια που μας θέλει να κυνηγάμε τη μαυρισμένη επιδερμίδα είναι μία από τις ελάχιστες που συνάντησαν σθεναρή αντίσταση σε αυτές τις χώρες, οι οποίες και παρέμειναν πιστές στο δόγμα της υπερπροστατευτικότητας μακριά από ήλιο και ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να τη φθείρει. 

Χάρη και στη δημοφιλία του Tik Tok που ήταν ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης που για πρώτη φορά ένωσε χρήστες από ολόκληρο τον πλανήτη, για πρώτη φορά στη Δύση ηρθαμε σε πιο άμεση επαφή με τα τελετουργικά του κορεατικού skincare. Το Tik Tok challenge που μαγνήτισε τα περισσότερα βλέμματα ήταν αυτά που οι Κορεάτες skinfluencers (οι κατηγορίες των influencers τείνουν να γίνουν περισσότεροι κι από τους ΚΑΔ) έδειχναν τα ειδικά ψυγεία για τα καλλυντικά τους. 

 

 

Το σκεπτικό είναι πολύ απλό, πολλά καλλυντικά διατηρούνται περισσότερο και καλύτερα σε θερμοκρασίες χαμηλότερες από του περιβάλλοντος. Ειδικά τα serum και οι αντιγηραντικές κρέμες σχεδόν υποχρεωτικά πρέπει να διατηρούνται σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το να τα έχεις στο ψυγείο με τα τρόφιμα δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Σε πρώτη φάση μπορεί να σε ξυπνήσει κάποια βραδινή λιγούρα και αντί για ρυζόγαλο να φας καμιά ενυδατική μέσα στην πείνα και τη νύστα. Αλλά και προσκετικός να είσαι, πολλά τρόφιμα αναπτύσσουν βακτήρια στην επιφάνεια τους που καλό είναι μην έρχονται μετά σε επαφή με το δέρμα σου. 

Επίσης μπορεί τα καλλυντικά να χρειάζονται ψυγείο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι χρειάζονται τις πολικές θερμοκρασίες που μπορεί να επικρατούν στο ψυγείο με τις μπύρες σου. Επειδή μαζί με τα καλλυντικά βάζουν και άλλα αξεσουάρ όπως μάσκες για τους μαύρους κύκλους και άλλα υλικά, έχει αποδειχθεί ότι η άμεση επαφή του προσώπου με πολύ παγωμένα αντικείμενα μπορεί να έχει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. 

Στην περίπτωση που κάπως έχεις αρχίσει να ψήνεσαι στην ιδέα ενός τέτοιο μίνι ψυγείου πιο κάτω στη gallery θα δεις μερικά ενδεικτικά μοντέλα. Ειδικά στην περίπτωση που έχεις σακούλες ή μαυρους κύκλους που επιμένουν κι έχεις δοκιμάσει τα πάντα, ίσως αξίζει μια δοκιμή. Το πολύ πολύ να το κάνεις δώρο στο άλλο σου μισό, σίγουρα θα το εκτιμήσει.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved