Μυρίζουν οι μασχάλες σου σα βρώμικο λιμάνι;

Βάλε το ανάλογο αποσμητικό ή αντιιδρωτικό και θα ξεβρομίσει ο τόπος.

Ήρθε ο Μάρτης, πλησιάζουν οι ζέστες και εσύ τρέμεις στην ιδέα; Μυρίζουν οι μασχάλες σου; Σιγά το πράγμα σε όλους μας συμβαίνει. Απλά σε κάποιους συμβαίνει σε μικρότερο και σε άλλους σε μεγαλύτερο βαθμό.

Προφανώς τον Χειμώνα το πρόβλημα είναι πολύ πιο εύκολο να προληφθεί (ή να καλυφθεί). Όταν όμως η θερμοκρασία ανεβαίνει, το σώμα έχει την τάση να ιδρώνει και να αποβάλει υγρά από συγκεκριμένους αδένες. Οι αδένες της μασχάλης, λοιπόν, κάνουν τη δουλειά τους. Και το job description δε λέει πουθενά «όμορφες μυρωδιές που μυρίζουνε μανούλα».

smelly homer

Έχουμε μία πολύ λανθασμένη εικόνα για τα «αποσμητικά». Καταρχάς δεν είναι όλα τα ίδια! Υπάρχουν όντως τα αποσμητικά, αλλά υπάρχουν και τα αντιιδρωτικά που συχνά τα τσουβαλιάζουμε με τα άλλα σα να είναι ένα και το αυτό.

Για να λυθεί μία και καλή η παρεξήγηση σου παρουσιάζουμε τις διαφορές ανάμεσα στα deodorant (αποσμητικά) και antiperspirant (αντιιδρωτικά) και ποιο ακριβώς πρέπει να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το «επίπεδο μασχαλίλας» στο οποίο βρίσκεσαι.

Deodorant

Είναι κατασκευασμένα με πρωταρχικό να καλύψουν την άσχημη μυρωδιά. Εδώ να σου πούμε πως η άσχημη μυρωδιά οφείλεται σε βακτήρια. ΝΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ από τα χιλιάδες που ζούνε στο κορμί όλων μας. Αφήνουν με άλλα λόγια τον ιδρώτα να «τρέξει», δεν τον εμποδίζουν. Αυτό που κάνουν είναι να «μετατρέπουν» την άσχημη μυρωδιά σε κάτι πιο ευχάριστο και ανδρικό –και όχι τη βρώμα λιμανιού που συνήθως «βγάζουμε»όταν  ιδρώσουμε παραπάνω. Επίσης δεν αφήνουν τα βακτήρια να κάνουν την ελεεινή δουλειά τους.

Επίπεδο Μασχαλίλας: 6 έως 8/10 | Αν βρίσκεσαι δηλαδή στον μέσο όρο.

υγ: Επίπεδο Μασχαλίλας κάτω από 5/10 δεν υπάρχει, δεν είναι άντρας αυτό, λούτρινο κουκλάκι είναι.

rsz deodor

 

Antiperspirant

Να σου παρουσιάσουμε τα αντιιδρωτικά (antiperspirant) που τόσα χρόνια μπορεί να χρησιμοποιείς αλλά δεν ξέρεις το όνομά τους. Τα σύγχρονα αντιιδρωτικά έχουν και αρωματικό χαρακτήρα, κάνουν δηλαδή ότι και τα αποσμητικά σε μεγάλο βαθμό. Κάνουν όμως και κάτι επιπλέον: δεν αφήνουν τον ελεεινό ιδρώτα να κυλήσει. Αυτό σίγουρα δεν είναι ότι καλύτερο, ούτε ότι πιο υγιεινό, είναι όμως ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΥΣΗ σε περίπτωση που είσαι από αυτούς που «ιδρώνουν σα γουρουνάκια» μόλις πιάσουν οι ζέστες.

Επίπεδο Μασχαλίλας: 8 έως 10/10 | Αν κολυμπάς μες στον ιδρώτα σου.

perspirant

 

ΓΕΝΙΚΟ TIP: Τώρα που έρχονται οι ζέστες, φρόντισε να βάζεις αποσμητικό δύο φορές την ημέρα, μία πρωί και μία το βράδυ. Σε καθαρή μασχάλη που έχεις σκουπίσει πολύ καλά, διότι τα μαλακισμένα τα βακτήρια κάνουνε πάρτι όταν βρίσκουνε υγρασία!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved