Στο μούσι έχει χιόνι, το σύμπαν μου παγώνει

Μουσάτε άκου τι θα κάνεις για να μην παίζει ξηροδερμία στα γένια σου.

Κολλητέ το ξέρω, κάποτε η ζωή ήταν so simple.  Λίγο ζελέ στο μαλλί και ένα ξύρισμα την εβδομάδα και όλα ήταν κομπλέ. Αλλά τότε ήμασταν αλάνια στο Λύκειο και δε θέλαμε να δυσκολεύουμε τη ζωή μας. Ένα φαρδύ παντελόνι, homeboy, τα reef μας και όλα εντάξει. ΤΩΡΑ όμως μεγαλώσαμε και δε μπορούμε να κυκλοφορούμε σαν την πιτσιρικαρία.

Εδώ και καιρό έχω αφήσει μούσι. Και γουστάρω και στη μόδα είναι οπότε δύο σε ένα και είμαστε και όλοι ευχαριστημένοι –και εγώ και τα κορίτσια. Έλα όμως που πάντα κάτι στραβώνει στη ζωή, έτσι είναι γιατί έτσι πάει.

ksino

Και αυτή τη στραβή την λένε ξηροδερμία στην περίπτωση μου. Μου έβγαλε την πίστη για καιρό, κυκλοφορούσα με «χιόνι» στα μούσια λες και ήμουνα στο Castle Black και είχε έρθει ο Χειμώνας. Άσε που με είχε πεθάνει στη φαγούρα και ξυνόμουνα λες και ήμουνα μαϊμού. Ψάξε, ψάξε τελικά την βρήκα τη λύση γιατί δεν πήγαινε άλλο. Και, ναι, δεν γουστάρω να χρησιμοποιώ «προϊόντα». Αλλά δεν υπήρχε άλλο δρόμος ή αυτό ή έκοβα το μούσι. Και, όχι, αδερφέ δεν έπαιζε. Για να σε γλυτώνω, λοιπόν, από το να ψάχνεις ακολούθα αυτά τα τρία βήματα.

1. Πάρε βούρτσα

Πρώτα από όλα άσε μου να σου εξηγήσω: μπορεί το μούσι να φαίνεται ότι είναι σαν ρούχο για το δέρμα αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ενώ η τρίχα γυαλίζει μπορεί από κάτω να γίνεται χαμός και να ξεραίνεται το δέρμα. Άρα άρχισε να βουρτσίζεις με μια μικρή βούρτσα τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα του προσώπου σου, γιατί αυτό είναι η ξηροδερμία.

brush

 

2. Προσοχή στο καθαριστικό

Κοίτα αν δεν έχεις βγάλει ξηροδερμία κάνε ότι γουστάσεις (απλά αν βγάλεις μη γκρινιάζεις μετά). Η μούρη σου δεν είναι πιάτο να την τρίβεις με πράσινο σαπούνι. Την αποξηραίνεις! Οπότε είτε πλύνε τα μούσια σου με ένα ήπιο σαμπουάν ή ακόμα καλύτερα με ένα καθαριστικό από γαλακτικό οξύ. ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ! Δεν είναι κάτι σκληρό, το αντίθετο, έχει φυσικό PH. Πίστεψέ με αυτό είναι το πιο σημαντικό βήμα, αυτό θα σταματήσει και την φαγούρα.

washing beard

 

3. Λάδι στα γένια

Όχι δεν εννοώ το λάδι που στάζει στο μούσι από το σουβλάκι. Αυτό δεν βοηθάει, αυτό κάνει απλά χειρότερα τα πράγματα και διώχνει και τις γκόμενες. Υπάρχουν πια beard lotion που κάνουν μαγικά. Αν με τα δύο προηγούμενα βήματα κάνεις την χοντρή δουλειά, αυτό εδώ είναι το τελικό μερεμετάκι που θα ολοκληρώσει την εργασία.

oil1

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved