Πεντανόστιμο Leopard Bread

Η νέα συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη.

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για μία στενόμακρη φόρμα 23 εκ.

300 γρ. Γάλα (χωρισμένο σε 250 γρ. και 50 γρ.)

240 γρ. Αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)

200 γρ. Αλεύρι (σκληρό)

60 γρ. Βούτυρο

50 ml Ηλιέλαιο

40 γρ. Ζάχαρη

30 γρ. Κακάο

8 γρ. Ξερή μαγιά

3 γρ. Αλάτι

2 Βανίλιες

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε τα 50 γρ. γάλα με το κακάο και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το ξαναχρησιμοποιήσουμε.
 
2. Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από γάλα σε ένα κατσαρολάκι πάνω πάνω μέτρια φωτιά μέχρι να φτάσει στους 35°C. Μόλις γίνει αυτό, το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε με το εξάρτημα του γάντζου μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε 5 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
 
3. Στη συνέχεια βάζουμε ξανά σε λειτουργία το μίξερ προσθέτοντας το ηλιέλαιο, το αλάτι και τα δύο είδη αλευριού. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
 
Διάβασε όλη τη συνταγή στο σάιτ του σεφ Γιώργου Τσούλη.


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies