Πραγματάκια που μάθαμε για την ζωή μέσα από 8 κορυφαία κινηματογραφικά meetings

Όταν μιλούν αυτοί εδώ, καλό είναι να κρατάς σημειώσεις...

Η μεγάλη αλήθεια για τα meetings είναι μία και είναι απλή: τα βαριόμαστε. Αν δεν τα κάνουμε όλα κωλοχανείο όπως ο Leo στο Wolf of Wall Street, το πιο πιθανό είναι πως θα θέλουμε να κάνουμε χαρακίρι με τον καθωσπρεπισμό και την κλισεδούρα που τα χαρακτηρίζουν.

Όμως ο στόχος ενός meeting δεν είναι μόνο να σου μεταδώσει μία πληροφορία ή να σε φέρει σε τριβή με τους υπολοίπους, αλλά να σου αφήσει και κάποιο δίδαγμα μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις. Όπως συμβαίνει με τα παρακάτω κινηματογραφικά meetings που έμειναν στην ιστορία για τα μηνύματα που πέρασαν.

Αν και το να έχεις CEO τον Darth Vader, το λες και λίγο επικίνδυνο...

 

 

1. The Hudsucker Proxy

the hudsucker proxy 1200 1200 675 675 crop 000000

Ο διδάσκων: Ο θρυλικός Charles Durning στον ρόλο ενός μεγαλομέτοχου που φουντάρει μετά το ίδιο του το meeting και αφού έχει πληροφορηθεί πως η μπάνκα είναι γεμάτη με χρήμα. Το λες και περίεργο αν δεν έχεις δει την ταινία.

Το μάθημα: Όση σταθερότητα και αν σου προσφέρει μία δουλειά, μπορείς πάντα να παραιτηθείς like a boss.

 

 

 

2. The Iron Lady

Meryl Streep The Iron Lady movie still pan 13792

Η διδάσκουσα: Meryl Streep. Ή καλύτερα Margaret Thatcher. Πρόκειται για την σύσκεψη της κυβέρνησης που αφορούσε την αύξηση της φορολογίας στα κατώτατα κοινωνικά στρώματα και προκάλεσε αναταραχές. Εδώ, ξεδιπλώνει το ταλέντο της στο συμβούλιο.

Το μάθημα: Στο τέλος της ημέρας, χρειάζεται ένας άνθρωπος με κότσια για να κάνει την κίνηση. Ακόμη και αν αποτύχει.

 

 

 

 3. Malice

malice

Ο διδάσκων: Alec Baldwin στον ρόλο ενός μεγαλογιατρού που θεωρείται ένας από τους καλύτερους του κόσμου. Η κρίση του ωστόσο θα περάσει σύντομα από συμβούλιο και καχυποψία.

Το μάθημα: Όταν γνωρίζεις τις ικανότητές σου, μην φοβηθείς ποτέ τη λάσπη που πάνε να σου ρίξουν.

 

 

 

4. Margin Call

Margin Call

Ο διδάσκων: Jeremy Irons, ο γερόλυκος που θα θέλαμε να μας «μπριφάρει» καθημερινά στα meetings. Αυτή τη φορά κάνει το ίδιο στους συνεργάτες του, θυμίζοντας τους τον λόγο που επέλεξαν να είναι σε αυτή τη δουλειά.

Το μάθημα: Αν δεν έχεις τα κότσια να φτάσεις στο στόχο, καλύτερα κάνε κάτι άλλο στη ζωή σου.

 

 

 

5. The Wolf Of Wall Street

mv5boda5njm

Ο διδάσκων: Matthew McConaughey στον ρόλο της παλιάς καραβάνας του χρηματιστηρίου, που αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά της δουλειάς στον Leonardo DiCaprio

Το μάθημα: Πολλές φορές, το μυστικό για να μένεις χαλαρός όταν βρίσκεσαι υπό πίεση, χρειάζεται απλές, καθημερινές δραστηριότητες. Όπως ο αυνανισμός.

 

 

 

6. The Dark Knight

Mob Hideout 1

Ο διδάσκων: Heath Ledger aka Joker. Είναι ζόρικο να εντυπωσιάσεις σε ένα meeting room και ακόμη πιο δύσκολο σε ένα κρυφό meeting με τους μεγαλύτερους κακοποιούς της Gotham.

Το μάθημα: Η ατάκα του για τον Μπάτμαν είναι μία ατάκα για όλη την ζωή. «Όταν είσαι καλός σε κάτι, δεν το κάνεις ποτέ τσάμπα».

 

 

 

7. Get Him to the Greek

puff

Ο διδάσκων: Puff Daddy. Μπορείς να σκεφτείς καλύτερο τύπο που να παριστάνει τον ιδιοκτήτη μεγαλοδισκογραφικής και να του έχεις φέρει καλλιτέχνη που δεν έχει πουλήσει τίποτα στα charts; Αυτό έγινε εδώ.

Το μάθημα: Μην εγγυάσαι ποτέ για κάποιον. Η αποτυχία του θα είναι και η δική σου αποτυχία.

 

 

 

8. Star Wars: A New Hope

starvader

Ο διδάσκων: Darth Vader. Οπότε βγάζεις το σκασμό και ακούς για να μην καταλήξεις σαν τον παρακάτω.

Το μάθημα: Όσο και αν θες να διαμαρτυρηθείς στον προϊστάμενο, να θυμάσαι πως υπάρχουν όρια.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved