ΚΟΥΙΖ: Πόσο καλά νομίζεις ότι ξέρεις τον Batman;

Γιορτάζουμε την πρώτη κυκλοφορία του Σκοτεινού Ιππότη με ένα κουίζ 12 ερωτήσεων

Είναι η κορυφαία μορφή των κόμικς. Ο πιο σκοτεινός σούπερ ήρωας στην ιστορία, που η τραγική εμπειρία της δολοφονίας των γονιών μπροστά στα μάτια του τον μετέτρεψαν σε σύμβολο της δικαιοσύνης. Ο Bruce Wayne από εκείνη τη νύχτα έξω από το θέατρο της οδού Crime Alley άλλαξε για πάντα.

Εξωτερικά έμοιαζε με κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, αλλά εσωτερικά ήταν ο τύπος που έτρεμε από θυμό. Σαν ένας μίζερος που παλεύει με εσωτερικούς θεούς και δαίμονες προκειμένου να εξιλεωθεί. Μόνο που εκείνος κοιτάζεται στον καθρέφτη και στο είδωλό του δεν βλέπει άνθρωπο, αλλά ένα αγρίμι. Είναι πλέον κάτι πολύ παραπάνω από ένας άντρας. Περισσότερο από ένα ιδανικό. Είναι ο Batman.

 

bat

 

Ο Σκοτεινός Ιππότης από το 1939 όταν και γεννήθηκε μέσα από την πένα του Bill Finger απέκτησε πολλούς φαν λόγω της σκοτεινής του φύσης αλλά στην πορεία κάπου έχασε το δρόμο του. Στα 60's την περίοδο που ο Adam West αναλαμβάνει το ρόλο σε TV και κινηματογράφο ο Batman δεν είναι πια Σκοτεινός Ιππότης αλλά ένας κωμικός χαρακτήρας.

 

 

Όπως βλέπεις ο ήρωας κινδύνευε να χάσει το μεγάλο του ατού. Τη σκληράδα και την ψυχαναγκαστική του θέληση να εξαλείψει το κακό στην πόλη της Gotham που έχει εξελιχθεί σε άντρο της εγκληματικότητας. Όλα αυτά βέβαια σύντομα θα αλλάξουν από τη στιγμή που ο Tim Burton αναλαμβανει το franchise.

Και στις 23 Ιουνίου του 1989 ο ήρωας βγαίνει ξανά στους κινηματογράφους με πρωταγωνιστή τον Michael Keaton και αποκτά τη σοβαρότητα και τον χαρακτήρα που του αρμόζει. 

Για τον Keaton έχει μόνο καλά λόγια να πει ο Κώστας Χρήστου.

Όποιος έχει παρακολουθήσει τον ήρωα γνωρίζει πολύ καλά πως οι περιπέτειές του δεν χωράνε μόνο σε ταινίες και κόμικς. Έχει δική του σειρά και άπειρες ταινίες κινουμένων σχεδίων, βγαίνουν συνεχώς καινούργιες εκδοχές της ιστορίας του (περιμένουμε και νέα ταινία το 2021) ενώ έκανε τρελό «μπαμ» στο videogaming με τη σειρά παιχνιδιών «Arkham» αλλά και των «Batman: The Telltale Series».

Μέρα λοιπόν που είναι το Ratpack σου έφτιαξε ένα κουίζ προκειμένου να τεστάρεις τις γνώσεις σου πάνω σε όλες τις εκφάνσεις του ήρωα.  

Το 'χεις;



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved