7 κακοί που δεν έπεισαν ΠΟΤΕ κανέναν

Καλός ο ρόλος του κακού, αλλά όταν δεν σε φοβάται ούτε κουτάβι, δεν πας πουθενά.

O κακός στις ταινίες, είναι μία πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Θέλει επιβλητικότητα. Ευφυία. Στυλ. Δεν παίρνεις τον τελευταίο τυχάρπαστο που ξεροσταλιάζει στους δρόμους να τον κάνεις κακό.

Σκέψου λίγο ρόλους κακών που ΕΣΠΕΙΡΑΝ.  Toν Anthony Hopkins ως Hannibal Lecter. Τον Gary Oldman στο Leon. Τον Kevin Spacey στο Se7en. Tον Tim Curry στο It και πόσους άλλους ακόμη.

Οι παρακάτω προσπάθησαν να πείσουν. Ξανά και ξανά. Δεν τα κατάφεραν ποτέ γιατί τους έλειπε όλο αυτό το σκοτεινό πέπλο που τυλίγει τους κακούς των ταινιών. Που κάνει την τρίχα σου να σηκώνεται και που εγείρουν μέσα σου ερωτήματα για την ανθρώπινη φύση.

Οι 7 παρακάτω δεν είναι από αυτούς. ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.

 

1. James Hong

hong

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσει κάποιος τον James Hong. Γιατί είναι ένας παππούς 89 ετών που αγαπάει τα κόμιξ. Επειδή δανείζει την φωνή του σε καρτούν (Kung Fu Panda) και βιντεοπαιχνίδια (Sleeping Dogs). Επειδή παραβρίσκεται στα cosplay events όσο σαπίλα και αν είναι. Και φυσικά για το Big Trouble In Little China. Μπορεί να έπαιξε τον αθάνατο μάγο αφήνοντας το στίγμα του στην καλτίλα, αλλά σαν «κακός» δεν έπεισε ούτε στο απειροελάχιστο.  O μάγος Lo Pan ήταν αποτυχία από μόνος του. Άπαξ και είσαι αθάνατος μάγος που σπέρνεις, γιατί να θέλεις να γίνεις θνητός; Χώρια που το μακιγιάζ θύμιζε αξύριστη γκέισα μετά από όργιο στο Χονγκ-Κονγκ. Ε όχι ρε φίλε. Ε όχι. Είναι τραγικό να βρίσκεσαι στο σημείο να παραδεχτείς πως ήταν ο Kurt ο Russell που την έσωσε τη δουλειά. Οπότε James Hong ναι, αλλά κακός ποτέ.

 

2. Vernon Wells

vernon

Ο Κώστας Βαϊμάκης τον αποκαλεί χαϊδευτικά «ο κουράδας». Όχι επειδή έχει προηγούμενα με την πάρτη του, αλλά επειδή του διέλυσε την άποψη που είχε για το Commando. Δηλαδή, βάζεις έναν τύπο με μουστάκι Freddie Mercury να αντισταθεί σε ολόκληρο Arnie; Χάθηκε να βάλεις ένα άμυαλο κρέας σε αυτό το ρόλο; Ο Vernon δεν μπορεί να πείσει για κακός, ούτε αν τον πιάσεις να εκτελεί εν ψυχρώ. Ακόμη και στο Mad Max 2 (σ.σ.: ήταν ο μηχανόβιος με την κόκκινη μοϊκάνα), ενώ θα μπορούσε να απογειώσει τον ρόλο,  σε κάνει να πιστεύεις πως είναι ο Monster από το Muppet Show. Eν τω μεταξύ, για ανεξήγητους λόγους, οι παραγωγές ΕΠΕΜΕΝΑΝ να τον διαλέγουν ως κακό στα σήριαλ. Σε κάτι Μαγκάιβερ, σε Power Rangers, στο Fortress με το άλλο το ναυάγιο, τον Christopher Lambert και γενικά σε ότι σαπίλα υπάρχει εκεί έξω. Τον κοιτάς σήμερα στα 72 του και μοιάζει με τον θείο σου από το χωριό που επειδή δεν παντρεύτηκε ποτέ, σε βλέπει σαν παιδί του και σε χαρτζιλικώνει με κάθε ευκαιρία. Πώς να παίξει κακό χαρακτήρα αυτή η φάτσα;

 

3. Brian Thompson

1246053897 vlcsnap 199439027757

Άλλη τεράστια περιπτωσάρα, είναι το περίφημο «κρέας» των B movies. Ο Bryan Thompson ανήκει στην κατηγορία δευτεραγωνιστών του «σε έχω δει, κάπου-κάπου, σε ξέρω». Έκανε τον Night Slasher στο Cobra με τον Stallone. Πέρασε από τα X-Files κάνοντας έναν χάρντκορ κυνηγό εξωγήινων. Έκανε το δεξί χέρι του David Thewlis στο Dragonheart με τον Dennis Quaid. Τα χει βάλει με τον Van Damme στο Order και έχει παίξει ξύλο με τον ατάλαντο τον James Remar στην δεύτερη ταινία Mortal Kombat. Κακό δεν τον λες. Φωνακλά τον λες και ούγκα-μπούγκα. Στην πραγματική «κακή» του ζωή, θα ήταν από εκείνους τους μπράβους με προσδόκιμο ζωής 5 δευτερόλεπτα, επειδή είναι τελείως τούβλα να δουν νωρίτερα τον θάνατο που πλησιάζει. Ακόμα και ο Σρέντερ στα Χελωνονιντζάκια, είναι πιο κακός από τον Brian Thompson.  

 

4. Michael Wincott

wincott

O Wincott ξεχωρίζει μέχρι και σήμερα για ένα μόνο πράγμα: για την βαρύτονη και creepy φωνή του. Είναι ο ΙΔΑΝΙΚΟΣ άνθρωπος για να χαρίσει την φωνή του σε κακούς σε βιντεοπαιχνίδια. Όχι όμως για να παίξει ο ίδιος τον κακό. Στο Metro τα έβαλε με τον Eddie Murphy, σε σημείο που έκανε τον τελευταίο να δείχνει badass.  Έπαιξε στο 1492 έναν απελπισία Ισπανό ευγενή που τα έβαλε με τον Χριστόφορο Κολόμβο aka Gerard Depardieu. Δεν θύμιζε κακό. Θύμιζε τον Steven Tyler των Aerosmith χωρίς μάσκαρα και κραγιόν. Ακόμα και στο The Crow με τον τεράστιο Brandon Lee καθόσουν και σκεφτόσουν. «Είναι δυνατόν αυτός ο τύπος να τα βάλει με τον ίδιο τον Θάνατο;». Μακρυμάλλης και λίγδας, θα τον είχαν για θελήματα τα μεγάλα αφεντικά του υποκόσμου. Πέρα από τη φωνή, ένας τύπος που μοιάζει με αποτυχημένο ροκστάρ goth μπάντας, δεν μπορεί να πείσει για κανένα λόγο.

 

5. Cary-Hiroyuki Tagawa

cary tagawa shang tsung 620x334

Εδώ ξεκινάνε τα ωραία. Cary Tagawa. Ο άνθρωπος που έμεινε στην ιστορία για το ‘‘Your Soul Is Mine!’’ ως Shang Tsung στην πρώτη ταινία Mortal Kombat παρότι ξεκίνησε από το διθυραμβικό Last Emperor του 1987. Έκτοτε ο Cary (σ.σ.:  ο οποίος πλέον λέγεται Παντελεήμων γιατί βαφτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος), έχει παίξει κάθε τραγίκουλα κακό που μπορείς να φανταστείς. Στο Phantom με τον άμπαλο τον Billy Zane. Στο Kickboxer 2. Στο Planet of the Apes που έκανε τον Krull. O τύπος έχει παίξει μέχρι και τον Heihachi στην ταινία Tekken του 2009. Ξέρεις ποιο είναι το παρατσούκλι του ανάμεσα στους Έλληνες ταινιάκηδες; Ο σκατόφατσας. Μια ζωή στριμμένος και ξινισμένος, ξεχώρισε μόνο για τις γνώσεις στις πολεμικές τέχνες. Γιατί τι ζητάς από έναν κακό; Να έχει όραμα, ευφυία και να είναι αδυσώπητος. Ο Παντελεήμων λοιπόν, τα ψάχνει όλα στις μικρές αγγελίες.  

 

6. Arnold Vosloo

imhotep

Ο τύπος από τη Mούμια. Ο άνθρωπος από την εμετική έκδοση των G.I.Joe. O τύπος που πήρε εργολαβία όλα τα Darkman μετά τον Liam Neeson καταστρέφοντας ένα πετυχημένο franchise. Ας μείνουμε όμως στου βασικούς κακούς ρόλους του. Ως Zartan στο G.I. Joe, θεωρούμε πως ο animated χαρακτήρας είναι καλύτερος και πιο σατανικός από τον Vosloo. Στη Μούμια πάλι, το μόνο του προσόν είναι ότι έπεισε για Αιγύπτιος ιερέας. Για απειλή που ήρθε από τον Κάτω Κόσμο, δεν έπεισε σε καμία περίπτωση. Δεν φταίει όμως μόνο αυτός, αλλά και η φλόμπα ταινία που έβαλε τον Brendan Fraser να κάνει τον ήρωα. Ο Vosloo είναι ίσως μία κάκιστη έκδοση του Mark Strong. Θα ήθελε να είναι Mark Strong και να παίξει τους σατανικούς ρόλους του Μark Strong. Αλλά που. Ο κακός θέλει και κοχόνες. Όχι μόνο ξυρισμένο κεφάλι.

 

7. Neal McDonough

Neal McDonough Mob City

Ρε γαμώ το κέρατό μου, γίνεται κακός με αυτή τη φάτσα; Γαλανομάτης, ξανθομπάμπουρας και ΚΑΚΟΣ; Ε δεν γίνεται, πως να το κάνουμε; Ένας τον έχει πετύχει σε αυτό το μοτίβο και ήταν ο Stephen Dorff στο Blade. Και όμως ο Neal προκαλεί. Kαι στο Red 2 απέναντι από την κομπανία του Bruce Willis αλλά και ως Damien Darhk στο Arrow. Με αυτή τη φάτσα δεν τρομάζεις ούτε νεογέννητο κουτάβι. Στο μυαλό μας, ο Νeal θα είναι για πάντα ένας από τους ήρωες του Band of Brothers. Άνθρωπος που οδηγεί την πρώτη γραμμή του αγώνα και πρεσβεύει ιδανικά. Αν αποφασίζεις να παίξεις μετά τα 40 τον κακό ενώ έχεις εγκαθιδρυθεί ως καλός, μάλλον δεν έχεις καλό ατζέντη. Στο μυαλό μας είναι ο Αμερικανός Χρήστος Γιάνναρης. Και τέλος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved