Σκληρά Μαφιόζικα Κόλπα για τον Τζον Τραβόλτα

Μια βουτιά στον νεοϋορκέζικο υπόκοσμο μέσα από το τρέιλερ του «Gotti».

Κανείς δεν είναι απόλυτα σίγουρος για το τι ακριβώς είναι αυτό μας τραβάει σαν μαγνήτης στις μαφιόζικες ταινίες. Είναι άραγε η αίσθηση της παρανομίας που (μάλλον) δε θα ζήσουμε ποτέ; Είναι εκείνος ο αυστηρός κώδικας μιας τεθλασμένης προσωπικής ηθικής ή ίσως αίσθηση της μυστικής εταιρείας; Έλα ντε…

Με σιγουριά δε μπορούμε να πούμε. Είμαστε όμως σίγουροι πως θα συνεχίζουμε να βλέπουμε φανατικά ταινίες με κοστουμαρισμένους παράνομους μέχρι να το βρούμε–ή θα καταλήξουμε να το συζητάμε με τον ψυχίατρο μας ως άλλοι Τόνι Σοπράνο. Αν δεν έχει σβήσει ο ήλιος πρώτα

Η όλη -ομολογώ πλατιά- εισαγωγή γίνεται γιατί μόλις έσκασε ένα ενδιαφέρον τρέιλερ με θέμα αυτό ακριβώς που συζητάμε:

Στο «Gotti» παρακολουθούμε την πορεία του ομώνυμου mobster, ο οποίος αναρριχήθηκε από τα χαμηλά σκαλοπάτια της παρανομίας στην κορφή του νεοϋορκέζικου υπόκοσμου. Και έκανε τα πάντα για να καταφέρει να κρατηθεί στον θρόνο του, χωρίς να πληγώσει την κανονική του οικογένεια (γυναίκα και παιδί) κι όχι την άλλη την εγκληματική (τροφαντοί μαφιόζοι με γυαλιστερά ρούχα). Πράγμα όπως καταλαβαίνεις κομματάκι δύσκολο.

Το ενδιαφέρον τρίπτυχο μαφιόζοι και Νέα Υόρκη συμπληρώνει ο Τζον Τραβόλτα που έχουμε χρόνια να δούμε σε τέτοιο ρόλο αν και συνήθως του πάνε πολύ -θυμίσου τον απλά στο Pulp Fiction και νομίζω ότι θα συμφωνήσεις. 

Όπως και να έχει, αν μας διαβάζεις ακόμα και δεν έχεις βυθιστεί στο τρέιλερ, κι αν κυμαίνεσαι στο ίδιο μήκος κύματος με εμάς ήδη θα τρίβεις τα χέρια σου με ευχαρίστηση. Αν δεν έχεις αρχίσει να μιλάς στο μυαλό σου με φωνή  Μάρλον Μπράντο από τον «Νονό».



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved