Πόσο ζόρικοι είναι οι γκάνγκστερς της μικρής και μεγάλης οθόνης;

Ο Αλ Πατσίνο, ο Τομ Χάρντι και 10 ακόμη μαφιόζικες περιπτωσάρες.

Ο Charles «Lucky» Luciano δεν ήταν απλώς ένας γκάνγκστερ, ήταν O γκάνγκστερ. Είναι ο τύπος που μαζί με τον Al Capone «απογείωσαν» το οργανωμένο έγκλημα τα χρόνια της ποτοαπαγόρευσης και έκαναν τη μαφία αυτό που είναι σήμερα.

Η ζωή του, όπως και πολλών άλλων συνεργατών και ανταγωνιστών του, έχει μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη άπειρες φορές και έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης για τους περισσότερους γκανγκστερικούς ρόλους που έχουμε δει.

Με αφορμή λοιπόν την ημέρα που ο «Lucky» άφησε την τελευταία του πνοήεδώ στο Ratpack αποφασίσαμε να βγάλουμε το Λουτσιανόμετρο προκειμένου να αξιολογήσουμε τους μεγαλύτερους γκανγκστερικούς χαρακτήρες στην ιστορία του κινηματογράφου αλλά και της TV.

Ορίστε λοιπόν τι βαθμό έπιασαν στο Λουτσιανόμετρο.

 

1. Robert De Niro

Ταινία: Untouchables

Μαφιόζος: Al Capone

Τον γουστάρουμε γιατί: Το extreme makeover του De Niro για να μοιάζει ίδιος με τον πιο διάσημο μαφιόζο της ιστορίας ήταν αληθινό highlight. Η σκηνή όμως με το ρόπαλο απλώς ξεπερνάει τη φαντασία.

luccianometer 09 10

 

2. Sean Penn

Ταινία: Gangster Squad

Χαρακτήρας: Mickey Cohen

Τον γουστάρουμε γιατί: Μια ταινία «πατάτα», όταν όμως εμφανιζόταν ο αδίστακτος μαφιόζος του Λος Άντζελες τον παρακολουθούσες με κομμένη την ανάσα. Ξεκάθαρα ο μόνος λόγος που άξιζε να τη δεις.

luccianometer 07 10

 

 

3. Al Pacino

Ταινίες: The Godfather trilogy

Μαφιόζος: Michael Corleone

Τον γουστάρουμε γιατί: «Fredo you broke my heart»

luccianometer 08 10

 

4. Jack Nicholson

Ταινία: The Departed

Μαφιόζος: Frank Costello

Τον γουστάρουμε γιατί: Καλοί οι χαφιέδες Di Caprio και Damon, αλλά ο Costello του Nicholson είναι πραγματικά ό,τι πιο κοντινό έχουμε δει στον Vito Corleone την τελευταία 15ετία. Γεμίζει την οθόνη για πλάκα, ακόμα και όταν κάνει τα μούτρα του αρουραίου.

luccianometer 09 10

 

5. Denzel Washington

Ταινία: American Gangster

Μαφιόζος: Frank Lucas

Τον γουστάρουμε γιατί: Από δεξί χέρι του άρχοντα του Harlem «Bumpy» Johnson, στην κορυφή του εγκληματικής αλυσίδας. Πού πας βρε Idris Elba να τα βάλεις μαζί του;

luccianometer 08 10

 

6. Andy Garcia

Ταινία: Hoodlum

Μαφιόζος: Charles «Lucky» Luciano

Τον γουστάρουμε γιατί: Έπρεπε να αναφερθούμε και σε έναν Luciano τέτοια μέρα που είναι. Η ταινία φοβερή αλλά οι Dutch Schultz (Tim Roth) και Bumpy Johnson (Laurence Fishburne) έκλεψαν την παράσταση. Πολύ γλυκανάλατος ο Andy Garcia για Lucky Luciano, χειρότερα και από τον Vincent Corleone στο «Godfather 3».

luccianometer 06 10

 

7. James Gandolfini

Σειρά: The Sopranos

Μαφιόζος: Tony Soprano

Τον γουστάρουμε γιατί: Πέρασαν 10 σεζόν και σε όλες είναι άπαιχτος. Έδινε μάχη καθημερινά με τους αντίπαλους γκάνγκστερς ενώ ταυτόχρονα έπρεπε να επιβιώσει και από τον μεγαλύτερο αντίπαλό του, την ίδια του την οικογένεια. Αν ο Vito Corleone είναι ο καλύτερος μαφιόζος σε ταινίες, ο Soprano στην ιστορία της τηλεόρασης δεν έχει αντίπαλο. 

luccianometer 10 10

 

8. Steve Bruscemi

Σειρά: Boardwalk Empire

Μαφιόζος: Enoch «Nucky» Thompson

Τον γουστάρουμε γιατί: Επιτέλους ο Steve Bruscemi βρήκε το alter ego του. Ήταν τόσο καλός μάλιστα στον ρόλο του, που έκανε τον άρχοντα της Atlantic City να φαίνεται πιο τρομακτικός και σαρδόνιος από ότι πραγματικά ήταν. Και με αντιπάλους τους Arnold Rothstein, Al Capone, Lucky Luciano και τόσους άλλους, τα πήγε περίφημα.

luccianometer 08 10

 

9. Marlon Brando

Ταινία: The Godfather

Χαρακτήρας: Vito Corleone

Τον γουστάρουμε γιατί: Ηρεμία στις κινήσεις του, πολλά βαμβάκια στο στόμα, τρομακτική ματιά και «I’m gonna make him an offer he can’t refuse». Θες κι άλλα;

luccianometer 12 10

 

10. Johnny Depp

Ταινία: Public Enemies

Μαφιόζος: John Dillinger

Τον γουστάρουμε γιατί: Ρομαντικός παράνομος, και βιρτουόζος. Ένας συνδυασμός δύσκολος ωστόσο ο «Captain Jack Sparrow» έχει τη μαγική συνταγή να σου κρατάει το ενδιαφέρον για όλη τη διάρκεια της ταινίας. Δεν είναι εύκολο άλλωστε να κλέβεις, να σε κυνηγάει το FBI και να αγαπάς ταυτόχρονα.

luccianometer 08 10

 

11. Tom Hardy

Σειρά: Peaky Blinders

Μαφιόζος: Alfie Solomons

Τον γουστάρουμε γιατί: Απογείωσε τον δεύτερο κύκλο της σειράς, ενώ στον τρίτο εμφανίστηκε για λίγο και ανανέωσε αυτόματα το  ενδιαφέρον. Σκληρός και τρομακτικός, ο Tom Hardy προκαλεί δέος στην κάθε του εμφάνιση, ενώ όλοι ξέρουμε πως χωρίς αυτόν το σίριαλ θα ήταν απλώς μια συμπαθητική σειρούλα. Από τότε που τον πρωτοείδαμε αναθεωρήσαμε για τα καλά για το ποιος είναι ο πρωταγωνιστής της σειράς - ποιος Cilian Murphy και πράσινα άλογα.

luccianometer 09 10

 

 

12. Tommy DeVito

Ταινία: Goodfellas

Ηθοποιός: Joe Pesci ποιος Ray Liota

Τον γουστάρουμε γιατί: Ο Ray Liota έκανε καριέρα παίζοντας τον Henry Hill, ο πραγματικός όμως σταρ της ταινίας ήταν με διαφορά ο Tommy DeVito. Είναι ο τύπος που θα του ψιθύριζες στο αυτί «αυτός εκεί στην άκρη του μπαρ σου’ 'βρισε τη μάνα» και θα τον έκανε τόπι στο ξύλο ακόμα και αν ο άλλος ήταν δυόμισι μέτρα ντερέκι.

luccianometer 08 10

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved