Έγκλημα, Μαφία και Αμερική του 50’ στο Suburbicon

Ο Ματ Ντέιμον, ο Τζορτζ Κλούνεϊ κι οι αδερφοί Κοέν ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια κατάμαυρη σάτιρα.

Πριν αρκετά χρόνια θα μας ήταν αδιανόητο να φανταστούμε τον μορφονιό Τζορτ Κλούνεϊ στο σκηνοθετικό τιμόνι οποιασδήποτε ταινίας. Από τα χρόνια που έπαιζε σε σαπουνόπερες μέχρι σήμερα έχουν περάσει όμως πολλά χρόνια, όπου στο ενδιάμεσο κατάφερε να αποδείξει πως είναι ένας πραγματικά σκεπτόμενος καλλιτέχνης με σοβαρές ανησυχίες και ενδιαφέρον για το πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι.

Στο «Suburbicon», που θα κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο, ενώνει τις δυνάμεις του με τους αδερφούς Κοέν που υπογράφουν το σενάριο, ανανεώνοντας μια συνεργασία που βαστάει από το χρόνια του «Oh, Brother where art thou?» (2010), για να μας δώσει μια κατάμαυρη σάτιρα για τις φιλήσυχες συνοικίες της αμερικανικής suburbia του 1950.

Ο Ματ Ντέιμον πρωταγωνιστεί στον ρόλο ενός καλού και αγαθού νοικοκύρη που δεν θέλει αναταραχές και εντάσεις στη ζωή του. Όμως η μοίρα του παίζει ένα άσχημο παιχνίδι: ρίχνει τη Μαφία στο δρόμου του. Και από εκεί ξεκινάει μια ιστορία πικρής αποδόμησης του αμερικάνικου ονείρου που θέλει σπίτι με κήπο, ησυχία, τάξη και ασφάλεια.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved