Το κορίτσι με το μπαλόνι του Banksy είναι και με τη βούλα κλασικό έργο τέχνης

Ανακηρύχθηκε αγαπημένο εικαστικό έργο των Βρετανών.

Πρόκειται για μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της εποχής μας. Ένα έργο τέχνης που έγινε κλασικό άμα τη εμφανίσει του στον τοίχο στο Ανατολικό Λονδίνο το μακρινό πλέον 2002. Μιλάμε για το γνωστό γκράφιτι του Banksy με το κοριτσάκι που αφήνει από τα χέρια ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς.

Στην απίθανη περίπτωση που δεν το θυμάσαι, να το:

Πλέον, η συγκεκριμένη τοιχογραφία έχει και με τη βούλα μια θέση ανάμεσα στα κλασικά, καθώς στην ψηφοφορία του The Frame National Art Audit για το πιο αγαπημένο εικαστικό έργο δια χειρός βρετανού καλλιτέχνη,  στην οποία πήραν μέρος 2.000 συντάκτες του πολιτιστικού ρεπορτάζ, βρέθηκε στην κορυφή των προτιμήσεων, πάνω από κλασικές δουλειές όπως τη θρυλική Temeraine του Ουίλιαμ Τέρνερ ή το Singing Butler του Jack Vettriano.

Το γκράφιτι σχεδιάστηκε πριν 15 χρόνια από το καλλιτέχνη που έχει καταγωγή από το Μπρίστολ και πριν λίγες εβδομάδες εικάζεται ότι διέρρευσε η ταυτότητά του και πρόκειται για το μουσικό και ένα από τα βασικά μέλη των Massive Attack, 3D Del Naja.

To 2014 η τοιχογραφία απομακρύνθηκε από το φυσικό της χώρο εκτέθηκε και εν συνεχεία πουλήθηκε, ενώ δύο χρόνια νωρίτερα, μία εκδοχή της από λάδι σε καμβά, πωλήθηκε έναντι 73.250 λιρών.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved