Ωχ! Aποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του Banksy;

Πως γκέγκεν αυτό ρε παιδιά;

Τα λόγια για τον Banksy είναι ίσως περιττά, μιας και μιλάμε για τον πιο διάσημο street artist του κόσμου. Ακόμα κι αν δεν γουστάρεις μία τα γκράφιτι, ακόμα κι αν τα θεωρείς μουτζούρα σε τοίχους, ακόμα κι αν πιστεύεις ότι διαταράσσουν την ησυχία, την τάξη και την ασφάλεια του αστικού τοπίου, δικά του έργα θα έχεις χαζέψει –θες δε θες.

Goldie Lostribes solo show at Mead Carney London 2013

Μάλιστα την πραγματική ταυτότητά του εδώ και χρόνια την κάλυπτε πέπλο μυστηρίου. Μέχρι πριν λίγες ώρες τουλάχιστον, όπου ο γνωστός βρετανός μουσικός Goldie φαίνεται ότι τον έδωσε κανονικά. Σε podcast με θέμα το street art, μάλλον του ξέφυγε και πέταξε πως το μικρό όνομα του Banksy είναι “Robert”.

3d

«Ε, και;» θα μου πεις. Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά μιας και ο Banksy σε συνεντεύξεις του ήδη αναφερόταν στον Robert Del Naja, κατά κόσμον 3D των Massive Attack, ο οποίος τυχαίνει να είναι κι ο ίδιος γνωστός street artist, ως βασική επιρροή του.  Και ήδη από τότε είχε αρχίσει σούσουρο πως ίσως, τελικά, είναι το ίδιο και το αυτό πρόσωπο.

Με άλλα λόγια, φαίνεται ότι εκεί που υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά και ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Banksy είναι ο Robert Del Naja. Το μόνο που αναρωτιόμαστε είναι για το τι θα κάνει αν συναντήσει τον «μαρτυριάρη» Goldie σε κάποια pub. Φοβόμαστε ότι μπορεί να παίξουν «αγγλικά σκηνικά» με bar fights και βρισίδια σε άπταιστη βρετανική slang…



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved