House of the Dragon: Ακόμα δεν είδαμε τίποτα περιμένουμε όμως πολλά

Το prequel του «Game of Thrones» συνεχίζει από εκεί που το άφησε η original σειρά. Και ας είναι 200 χρόνια πίσω.

Ήταν κάτι που το περιμέναμε καιρό τώρα, σε σημείο που ακόμα δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι το «Game of Thrones» είναι ξανά στη ζωή μας, έστω και 200 χρόνια πίσω, έστω και με άλλο τίτλο, «House of the Dragon».

Ο Οίκος Targaryen έχει μεγάλη ιστορία να αφηγηθεί, πολλούς ικανούς και τρελούς Βασιλιάδες, άπειρη ίντριγκα αλλά και μεγαλεία παρά το γεγονός ότι τον γνωρίσαμε στα όρια της εξαφάνισης στις αρχές του Game of Thrones το 2010. Πάντα είχαμε την απορία πώς μια τόσο ισχυρή δυναστεία, με δράκους και ισχυρές προσωπικότητες έφτασε στο έσχατο σημείο της παρακμής και του παρασιτισμού, νομίζαμε ότι για αυτό οφείλεται ο Οίκος Baratheon, τελικά όμως η απάντηση ήρθε νωρίς στη σειρά.

«Αυτός ο Οίκος μπορούσε να πέσει μόνο από μέσα».

 

Μαθήματα ζωής από τους Lannisters

Τα δεδομένα 

Είναι κρυφή αλήθεια ότι πολλοί στέκονται στο ότι οι χαρακτήρες του «House of the Dragon» είναι από την αρχή πολύ πιο ενδιαφέροντες και από εκείνους του Game of Thrones, παρά το γεγονός ότι άπαντες δρουν, πίνουν, αναπνέουν και κοιμούνται για ένα και μόνο σκοπό: Το ποιος θα διοικεί τα Επτά Βασίλεια από τη φλεγόμενη θέση του Σιδηρούν Θρόνου. Προσοχή όμως, δεν θέλουν όλοι το θρόνο. Υπάρχουν οι υποψήφιοι για να καθίσουν, παράλληλα όμως υπάρχουν και τα «κοράκια» που αποφασίζουν ποιοι θα κάτσουν εκεί. Όπως γινόταν με τον Varys και τον Littlefinger, έτσι τώρα το ρόλο αυτό έχει ο Ser Otto Hightower (Rhys Ifans) και οι υπόλοιποι που θα τους μάθουμε σύντομα. Η ουσία είναι όμως ότι για κάθε υποψήφιο θεατή της σειράς, ακόμα και αν είναι «νέος» στον πλανήτη Westeros, το «House of the Dragon» ανοίγει τις πύλες του πολύ πιο ομαλά, δίχως να περιπλέκει τα πράγματα από την αρχή με White Walkers, Χέρια του Βασιλιά, παλιές και νέες συμμαχίες ή άλλα μυστικά που αποπροσανατολίζουν ακόμα και πυξίδα.

Εν ολίγοις, η πλοκή είναι η εξής, με εικόνες στο παρακάτω άλμπουμ:

 

 

 

Το μυστικό του Σιδηρούν Θρόνου αποκαλύπτεται

Η θέση του Βασιλιά πέρα από δύναμη κρύβει μίσος και φθόνο, γεννάει έχθρες με οικογένειες και συμμάχους, ταυτόχρονα όμως κρύβει άγνωστες αλήθειες που μόνο ένας βασιλιάς ή βασίλισσα μπορεί να γνωρίζει. Όπως ότι δεν είναι οι Targaryen αυτοί που ελέγχουν τους Δράκους αλλά αφήνουν όλους τους ανθρώπους να το νομίζουν, όπως και την προφητεία του πρώτου Aegon Targaryen για μια σκοτεινή εποχή για την ανθρωπότητα, η οποία θα έρθει με το περιβόητο «Winter is coming» και έναν άγνωστο εχθρό που σκοπεύει στην εξόντωση όλων των ανθρώπων.  

House of the Dragon vs. Lord of the Rings: Ποια σειρά θα νικήσει τελικά;

Στην εποχή του House of Dragon ο εχθρός δεν έχει όνομα, εμείς που έχουμε δει το Game of Thrones ξέρουμε ότι είναι οι White Walkers, όπως και το ποιος θα είναι ο Βασιλιάς μετά από τόσα χρόνια, όπως και οι Οίκοι που θα κυβερνούν τα Επτά Βασίλεια. Μέχρι τότε όμως περιμένουμε πολλά ερωτήματα να απαντηθούν.

 

 

Μόλις μάθαμε ότι βασικός λόγος βασιλείας ενός Targaryen δεν είναι η επεκτατική πολιτική, ούτε να εξαπολύει τους Δράκους κόντρα σε κανέναν αλλά να κρατήσει τους πάντες ενωμένους για την ώρα της μάχης απέναντι στους Νεκρούς, έστω και αν αυτό πρόκειται να γίνει πολλά χρόνια μετά την εποχή τους. Το πρώτο επεισόδιο του «House of the Dragon» μας έδωσε μια κατεύθυνση για μια ιστορία που γνωρίζουμε την κατάληξή της αλλά μέχρι να τη δούμε να φτάνει τη γραμμή τερματισμού έχουμε αρκετά ερωτήματα που χρίζουν απάντησης και θα τα βρούμε μπροστά μας όπως όλα δείχνουν. Ίσως το βασικότερο όλων να μας λύθηκε ήδη και περιμένουμε να δούμε το πώς. Τα γερά κάστρα πέφτουν από μέσα και η πρώτη κόντρα ακόμα και αν δεν έχει αρχίσει μεταξύ ανιψιάς και θείου, Βασίλισσας και εκδιωγμένου διαδόχου, Rhaenyra και Daemon ξεκινάει ήδη να στοιχειώνει τα επόμενα επεισόδια.

Για να μην μπερδεύουμε τα πράγματα, δεν είπε κανείς ότι το βασικότερο ερώτημα ήταν το πώς θα πέσει ο Οίκος Targaryen, αλλά το αν το «Game of Thrones» μπορεί να καταπιαστεί και πάλι από την καθημερινότητά μας. Δεν θέλουμε να πούμε πολλά, έχουμε κάθε λόγο όμως να περιμένουμε πολλά περισσότερα στη συνέχεια. Όπως και αν αποφασίσουν να τη διαμορφώσουν οι «ντεμέκ» -όπως αποδείχτηκε- δυνάστες των Δράκων, οι αυλικοί αλλά και οι ήρωες που θα έρθουν στην επιφάνεια στα επόμενα 9 επεισόδια της σειράς.

Μην ξεχνάμε κάτι βασικό. Το «Game of Thrones» σκότωνε τον έναν πρωταγωνιστή μετά τον άλλον. Γιατί το «House of the Dragon» πρέπει να αποτελέσει εξαίρεση;

House of Dragon: Weeks Ahead


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved