Το ''What If?'' είναι για τους φανς της Marvel που δεν τρομάζουν με εναλλακτικά σενάρια

Ο χρόνος παίζει περίεργα παιχνίδια. Σίγουρα στη σειρά επεισοδίων ''What If?'' της Marvel που πρέπει να δεις οπωσδήποτε.

Πρόσφατα μπήκα στη διαδικασία να δω τα What If? της Marvel, παρότι αρχικά τα είχα πάρει με πολύ άσχημο μάτι. Δεν ήθελα τίποτα και για κανένα λόγο, να μου χαλάσει την ιστορία όπως την γνώριζα. Από τις πρώτες ταινίες του Iron Man μέχρι τον Captain America και των Avengers, το στόρι ακολουθεί μία πολύ συγκεκριμένη ροή που βασίζεται σε ένα χρονοδιάγραμμα γεγονότων. Μας άρεσε; Φυσικά. Για την ακρίβεια μας άρεσε τόσο που δεν θέλουμε τίποτα που να αλλάξει αυτή τη σειρά των γεγονότων.

 

Αν, όμως, λέμε αν…

Ουσιαστικά το ''What If?'' σε ταξιδεύει σε μία σειρά από διαφορετικά σενάρια -και μέσα από ‘‘περίπου αυτοτελή’’ επεισόδια- που σου δίνουν απάντηση για ένα σωρό σκέψεις που έχεις κάνει με τους μαρβελικούς κολλητούς σου. Αυτό που φεύγατε από το σινεμά και λέγατε «Φαντάζεσαι ο Steve Rodgers να μην είχε γίνει Captain America;» ή «Σκέφτεστε να μην είχαμε Dr. Strange» ή ακόμη και «Τι θα μπορούσε να πάει στραβά με τον Tony Stark;». Όλα τα σενάρια που πηγάζουν από άλλα σύμπαντα, το ‘‘What If?’’ της Marvel τα έχει κάνει πραγματικότητα και σου ζητάει να τα εξερευνήσεις ένα προς ένα. Μπορεί να πεις στον εαυτό σου ότι θα δεις ένα απλά για να πάρεις μία γεύση, αλλά πίστεψε μας όταν σου λέμε ότι θα κολλησεις.

 

 

 

 

Γιατί αξίζει να τα δεις

Αρχικά στα animated επεισόδια, περίπου το 95% του voice acting το κάνουν οι original ηθοποιοί – δυστυχώς ο Robert Downey Jr.δεν είναι ανάμεσά τους. Τα επεισόδια μπορεί να είναι αυτοτελή με διαφορετική ιστορία και ήρωα κάθε φορά, αλλά υπάρχει μία σύνδεση ανάμεσα τους που θα πρέπει να φτάσεις μέχρι το τελευταίο επεισόδιο για να τα καταλάβεις. Σε καμία περίπτωση ωστόσο μην έχεις στο νου σου ότι είναι κάτι πρόχειρο ή κακοφτιαγμένο, καθότι οι περισσότερες ιστορίες σε κρατάνε τόσο με την δράση τους όσο και με την ίδια την ιστορία. Αν είσαι και λίγο geek στο κομμάτι των παράλληλων κόσμων και πως όλο το multiuniverse να επηρεάζεται από τις αποφάσεις που παίρνουμε καθημερινά, μάλλον θα το λατρέψεις.

 

Last but not least...

Προσωπικά μου έβγαλε και μία νοσταλγία. Θέλοντας και μη, τα επεισόδια ‘‘What if?’’ σε ταξιδεύουν πίσω στις πρώτες ταινίες που αγάπησες. Μπορεί το στόρι τους να εξελίσσεται διαφορετικά, αλλά ουσιαστικά από αυτές ξεκίνησαν όλα και κάπως έτσι οι Avengers έφτασαν στη δοξασία του σήμερα. Κάθε επεισόδιο είναι ένα ταξίδι σε μία ταινία από εκείνες της Marvel που αγάπησες και σου προσφέρει απλά ένα εναλλακτικό τρόπο σκέψης, γεννώντας ενδεχομένως και κάποιους φόβους σου. Πώς θα ήταν η ζωή χωρίς τον Iron Man ή τι θα είχε αλλάξει αν ο Thor ήταν ένα κακομαθημένο μαμόθρεφτο. Και πάλι, όλα παίζουν τον ρόλο τους.

 

 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τις λατρέψεις. Τα επεισόδια κυκλοφορούν στο Disney+.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved