ΠΑΜΕ ΣΙΝΕΜΑ: Στον «Βασιλιά Αρθούρο» του Γκάι Ρίτσι τρέχοντας!

Παίζει ο Τσάρλι Χάναμ από το Sons of Anarchy τι να κάνουμε τώρα;

Από πιτσιρικάδες περιμέναμε πάντα τις καινούργιες ταινίες που βγαίνουν κάθε εβδομάδα –λες και είναι κάποιο δέμα που μας στέλνει η θεια μας από την Αμερική. Σίγουρα παλιότερα, τότε που δεν υπήρχαν τόσες επιλογές (dvd, streaming, downloading), η ατάκα «πάω κινηματογράφο» ήταν πιο πωρωτική. Τον τελευταίο καιρό όμως, κι επειδή χορτάσαμε κλεισούρα στο σπίτι, λέμε να ξεχυθούμε στα  ξανά στα σινεμά φανατικά.

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραζόμαστε κάθε εβδομάδα τις σκέψεις μας μαζί σου, για το ποιες ταινίες θα τρέξουμε να δούμε και ποιες θα αποφύγουμε όπως ο Διάολος το λιβάνι. Αγαπητέ ταινιοφάγε έλα εδώ να τσεκάρουμε παρέα τι καλό (και τι κακό) θα παίξει στις αίθουσες σε πρώτη προβολή από σήμερα Πέμπτη 11 Μαΐου.

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

 

ΟΚ, το ξέρουμε ότι μυρίζει η υπερβολή από εδώ μέχρι το Κάμελοτ η ταινία αλλά δε μπορούσε να συγκρατηθούμε. Σκηνοθέτης είναι ο Γκάτι Ρίτσι που μας έχει δώσεις την «Αρπαχτή» και τις «Δύο Καπνισμένες Κάνες», τι να το κάνουμε τώρα; Και πρωταγωνιστεί ο Τσάρλι Χάναμ από το Sons of Anarchy, οπότε «τι να το κάνουμε τώρα» νούμερο 2! Στα συν η παρουσία των Τζουντ Λο και Έρικ Μπάνα που έχε σωθεί υποκριτικά ακόμα και σε επικές αρλούμπες τύπου «Τροία». Είμαστε σίγουροι πως δε θα μας κολλήσει στον τοίχο όπως το θρυλικό “Excalibur” (1981) αλλά Η ΤΑΙΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΡΘΟΥΡΟ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ; Ροκ, σπαθιά και μεσαιωνικά σκηνικά!

ΙΣΩΣ ΠΑΜΕ

Η «Βοηθός» έρχεται με φόρα από τις Κάνες και στις αποσκευές της έχει το βραβείο σκηνοθεσίας. Ένα ψυχολογικό θρίλερ που διαπραγματεύεται την εργασιακή βαρεμάρα και αποτελμάτωση της πρωταγωνίστριας από τη μία και το οικογενειακό της δράμα από την άλλη. Το γεγονός ότι πιστεύει πως επικοινωνεί με πνεύματα βάζει ένα μεταφυσικό τουίστ στην ιστορία που πολύ μας αρέσει. Και θα χορτάσουμε και την Κρίστεν Στίουαρτ που κάτι μας κάνει. Απροσδιόριστο μεν αλλά το κάνει καλά.

 

ΑΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Η ταινία είναι ισπανο-μαροκινής καταγωγής και κουβαλάει και αυτή βραβεία και περγαμηνές από τις Κάννες. Το “Mimosas” περιγράφει το περίεργο ταξίδι της σωρού ενός σεΐχη μέσα στην αφιλόξενη έρημο και τη φιλοτιμία δύο κλεφτών του καραβανιού να υπακούσουν στις εντολές του νεκρού. Δεν πρόκειται να στο κρύψουμε, έχει μπει η Άνοιξη και η σινεφίλ διάθεσή μας έχει πέσει αισθητά…

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ!

Λοιπόν επειδή δεν είναι ωραίο να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, και μιας και σου είπαμε πως η σινεφίλ μας διάθεση λόγω καιρού έχει πέσει στα τάρταρα, να μας συμπαθάς αλλά δυσκολευόμαστε να δούμε γαλλική κωμωδία που καταπιάνεται με την εγκυμοσύνη μιας πενηντάρας που πίστευε ότι η εμμηνόπαυση της είναι ένα γεγονός. Το φιλμ «Μαμά, ξανά!» δεν ανήκει στην κατηγορία «τραβάτε με κι ας κλαίω» αλλά στη δεινή κατηγορία «τραβάτε με και ΘΑ ΚΛΑΙΩ»!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved