Μάσκα στο πηγούνι και «κατέβασμα» Mandalorian, ήταν οι αγαπημένες παρανομίες του 2020

Η πρωτοκαθεδρία του Game of Thrones ως η αγαπημένη πειρατικά κατεβασμένη σειρά έλαβε τέλος μετά από χρόνια.

Το ότι το Mandalorian εξελίχθηκε στο τηλεοπτικό φαινόμενο της χρονιάς που έφυγε είναι κοινή γνώση. Μπορεί το Tiger King να έκανε περισσότερα σαγόνια να χάσκουν πεσμένα με απορία και να κάνουν πολλούς από εμάς να φτάσουν στο σημείο να ρωτήσουν τον εαυτό τους «τι είδα μόλις τώρα;», αλλά δεν ήταν ένα φαινόμενο με διάρκεια. To Mandalorian εξελίχθηκε σε ένα μαζικό και με διάρκεια cult φαινόμενο και αυτό δεν φαίνεται μόνο από τα επίσημα στοιχεία της Disney. Σύμφωνα με τα στοιχεία του BitTorrent είναι η πιο πολυκατεβασμένη σειρά σπάζοντας ένα ρεκόρ που κατείχε για πολλά χρόνια το Game Thrones.

 

Για το 2019 το Mandalorian ήταν στην 3η θέση της σχετικής λίστας και η κατάκτηση της κορυφής για το 2020 είναι μία ακόμα απόδειξη για το πόσο επική ήταν εξέλιξη της 2ης σεζόν. Το πιο ενδιαφέρον συμπέρασμα που βγαίνει από τη δημοσίευση της σχετικής λίστα είναι ότι στις πρώτες θέσεις πλασάρονται σειρές από τρεις διαφορετικές πλατφόρμες. Απόδειξη ότι η πειρατεία ευνοείται από την ύπαρξη πολλών διαφορετικών υπηρεσιών streaming που ανταγωνίζονται η μία την άλλη, αφού είναι δύσκολο πλέον να πληρώνει κάποιος δύο ή τρεις συνδρομές, ειδικά αν θέλει να δει μόνο μία συγκεκριμένη σειρά και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο από ένα κανάλι.

 

Εξίσου ενδιαφέρον στοιχείο το ότι μπήκαν στη λίστα δύο σειρές από την πρώτη τους κιόλας σεζόν, το Star Trek: Picard και το Outsider. Προφανώς άλλη μία ένδειξη ότι λιώσαμε τόσο πολύ στον καναπέ βλέποντας σειρά κατά τη διάρκεια του lockdown, που δεν χορταίναμε με τίποτα binge watching. To BitTorrent είναι πλέον ένα πολύ μικρό κομμάτι της πειρατείας, αφού πλέον υπάρχουν και streaming πειρατικές πλατφόρμες, αλλά είναι ένας γενικός δείκτης της τάσης. Το μόνο που μένει είναι δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο του franchise σειρών Star Wars της Disney, αφού έχει ήδη αναγγείλει μεταξύ άλλων και τρία spin off που βασίζονται στο Mandalorian, το The Book of Boba Fett, το Rangers of the New Republic  και το Ahsoka. Στην gallery που ακολουθεί οι σειρές που ολοκλήρωσαν τη δεκάδα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved