Γιο-γιο-γιο ο Kendrick Lamar είναι πάλι εδώ

Και βάζει φωτιά στα beats με το νέο του βιντεοκλίπ. 

Το να ζεις με την προσμονή ένας αγαπημένος σου μουσικής (ή μπάντα) να βγάλει κάτι «καινούργιο» είναι μια τρέλα που την έζησα στο Λύκειο πρώτη φορά, τότε έτρεχα από δισκάδικο σε δισκάδικο και σπαταλούσα χαρτζιλίκια ολόκληρα. Πράγμα που ομολογώ ότι μου έχει λείψει πολύ από τότε που η μουσική βιομηχανία άλλαξε προφίλ. Όμως, ευτυχώς, δεν χρειάζεται να σκέφτομαι νοσταλγικά αυτή τη στιγμή: ο Kendrick Lamar έβγαλε νέο βίντεοκλιπ και μπορώ ελεύθερα να νιώσω πραγματικά χαρούμενος.

To 2015 ήταν η χρονιά του. Ο δίσκος “To Pimp A Butterfly” κατάφερε να τον εκτινάξει από του σκαλοπατάκι του ανερχόμενου αστέρα στην κορυφή του θρόνου της «μαύρης» μουσικής μέσα σε λίγους μόλις μήνες. Καταιγισμός από βραβεία, διθυραμβικές κριτικές και ένα τεράστιο respect γύρω από το όνομά του.

gif king kunta

Με sample φόρο τιμής στην παράδοση των αφροαμερικάνικων μελωδιών, με beats που κολλάνε και δεν ξεκολλάνε από το μυαλό και ποιητικούς στίχους που δεν χαρίζουν κάστανα πραγματοποίησε ένα θαύμα. Πέτυχε ήδη από τα 28 του χρόνια να μείνει στην ιστορία και να θεωρηθεί ο Νέος Μεσσίας του Χιπ-Χοπ.

Τα βίντεοκλιπ του ήταν πάντα προσεγμένα και θύμιζαν μία σύγχρονη εκδοχή των ταινιών του Σπάικ Λι. Κάτι που συμβαίνει προφανώς και με το “Humble”-που φαίνεται να συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε με το προηγούμενο άλμπουμ του. Με τον νέο του δίσκο να καταφθάνει στις 7 Απριλίου μπορούμε μέχρι τότε να το λιώσουμε πατώντας το replay –και να κουνάμε ρυθμικά το κεφάλι.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved