Το «Jump Around» των House Of Pain έκλεισε 25 χρόνια ζωής

Και εμείς χοροπηδάμε ακόμη.

Τριφύλλια, μπίρες, φανέλες των Celtics και Ιρλανδικός χουλιγκανισμός. Ένας Everlast που «έφτυνε» ρήμες πιο γρήγορα και από πολυβόλο, ένας Danny Boy που έκανε την σοφή κίνηση να φτιάξει samples από τα κομμάτια «Harlem Shuffle» και «Shoot Your Shot» και ένας DJ Lethal που δεν είχε μπλέξει ακόμη με τους Limp Bizkit. Και κάπως έτσι οι μπαμπάδες του «Jump Around» γέννησαν ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κομμάτια των 90s.

Είσαι έτοιμος να νιώσεις παππούς; Το ομώνυμο άλμπουμ των House of Pain έκλεισε φέτος 25 χρόνια. Κυκλοφόρησε στις 5 Μαΐου του 1992, αλλά ο DJ Muggs των Cypress Hill είχε την ιδέα να ξεκινήσει το promo νωρίτερα γι’ αυτό και αποφάσισε να γυρίσει το βιντεοκλίπ του τραγουδιού στο St. Patrick’s Day. Μία κίνηση που αποδείχτηκε ματ και η οποία εκτόξευσε ακόμη περισσότερο τις πωλήσεις.

120224 house of pain

Το «Jump Around» ωστόσο δεν είναι μόνο ένα τραγούδι που ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Μαζί με καλλιτέχνες της εποχής όπως ο Dr.Dre, ο 2PAC και ο Puff Daddy, βοήθησε το hip hop να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο. Σήμερα θεωρείται ένα από τα πιο κλασσικά τραγούδια των 90s και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα του VH1 με τα «100 Καλύτερα Τραγούδια» της ίδιας δεκαετίας. Το λατρεύουμε μέχρι σήμερα όπως και τον καμένο τον Everlast.

Το ότι μπορεί να το ακούσεις μέχρι και στο τελευταίο καγκουρομάγαζο που παίζει λαϊκά, είναι μια άλλη ιστορία. 

 

 
Χρόνια πολλά όπως και να ‘χει.
 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved