6 εναλλακτικά blues rock τραγούδια που μιλάνε για τον έρωτα

Και που έχουν να πουν κάτι σε κάθε άντρα εκεί έξω.

Ότι έχουν μία ροκ φύση δεν σημαίνει ότι το μήνυμα τους αλλάζει ή γίνεται πιο αδύναμο. Πέρα από τον κορυφαίο Muddy Waters και τον Otis Redding, η νεότερη γενιά της blues rock έχει τα δικά της τραγούδια για τον ερώτα.

Δώσε τους την προσοχή που τους αρμόζει.

 

Reignwolf – Wanna Don’t Wanna

Μπορεί μεν να είναι το τραγούδι του αναποφάσιστου άντρα που προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αν θέλει ή όχι το κορίτσι που έχει δίπλα του, αλλά το ότι γουστάρει εκείνη την ώρα περισσότερο από οτιδήποτε άλλο είναι γεγονός – το πιστοποιεί άλλωστε ο Jordan Cook με στίχους στο ρεφρέν όπως το ‘‘I wanna die when I look on your face’’. Και το τραγούδι μας δικαιώνει. Όχι;

Royal Blood – Little Monster

Γνωστοί και ως τα «Άγρια Ξαδέρφια των Arctic Monkeys», οι εξίσου Βρετανοί Royal Blood είχαν ένα πρώτο δίσκο γεμάτο με στίχους από ανεκπλήρωτους έρωτες με aggro συμπεριφορές στους στίχους τους. Χώρια ότι έδειξαν πως η ντραμς και το μπάσο μπορούν να γράψουν μουσικάρες. Το Little Monster είναι τρυφερό, όσο άγριο πρέπει και ξεκάθαρα ερωτικό τόσο από την μελωδία όσο και στον τρόπο γραφής του.

Rival Sons – On My Way

Παλαιάς κοπής blues κομμάτι από μία μπάντα που γοήτευσε από την πρώτη σκηνή. Το On My Way είναι εκείνο το τραγούδι που ακούς στο κρεβάτι αγκαλιά μαζί της γιατί είναι πολύ οδυνηρό να το ακούσεις μόνος σου. Όλα τα άλλα τα είπαν οι στίχοι του Dave Cobb.

Gary Clark Jr.  – Numb

Όταν πρωτοεμφανίστηκε τον είπαν νεότερη μορφή του Jimi Hendrix. Βαριά η δήλωση, ακόμη πιο βαριά η κιθάρα και παρότι υπάρχει μία μονοτονία που σε κάνει να κολλάς, το Numb είναι ένα από τα καλύτερα σύγχρονα rock blues κομμάτια που μιλάνε για όλες εκείνες τις προσωπικές σου στιγμές που δεν θέλεις να μιλήσεις. Και ναι, εννοείται πως έχουν να κάνουν με γυναίκες.

Archie Bronson Outfit – Cherry Lips

Τα media τους είχαν χαρακτηρίσει ως blown-out blues rock. Κάτι μεταξύ indie και alternative αλλά με τα blues να κυριαρχούν. Αλλά ας ξεκολλήσουμε από τις ταμπέλες. Αν έχει γραφτεί κάποιο κορυφαίο τραγούδι για τα χείλη μίας γυναίκας, το έχουν γράψει αυτά εδώ τα παλικάρια από το αγγλικό Bath.

 Black Pistol Fire – Level

Άλλο ένα ροκ δίδυμο που κάνει πάταγο από τον Καναδά, είναι οι κάννες των Black Pistol Fire. Το Level είναι αυτό το τραγούδι που θέλεις να ακούσεις μετά την απόρριψη και την κοροϊδία, όταν όλος ο κόσμος σου έχει πάει στραβά και θέλεις κάπου να ξεσπάσεις. Και τώρα μπορείς.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved