To Ghost in the Shell επιστρέφει στα σινεμά με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Tζόχανσον

Και εμείς τρίβουμε τα χεράκια μας από την προσμονή.

Κάπου στο κοντινό δυστοπικό μέλλον, στην πόλη της Ιαπωνίας που (θα) ονομάζεται Niihama, η λεπτή κόκκινη γραμμή που χωρίζει την ανθρώπινη ζωή από την τεχνολογία δεν υπάρχει πια.

Η ανθρωπότητα την έχει ξεπεράσει και έχει μεταφερθεί στο επόμενο στάδιο. Άνθρωποι, ρομπότ και πλάσματα τεχνητής νοημοσύνης συνυπάρχουν χωρίς αυτό να φαίνεται περίεργο σε κανέναν. Είναι όλοι τους πολίτες αυτής της νέα πραγματικότητας –άνθρωποι και cyborg μαζί.

Η αντιτρομοκρατική ομάδα με τίτλο Τομέας 9 έχει καθήκον να προλαβαίνει τις καταστροφές σε αυτόν τον Θαυμαστό Καινούργιο κόσμο.

ghost in the shell

Όλα αυτά στο θρυλικό anime με τίτλο Ghost in the Shell (1995) που βασίζεται στο ομώνυμο manga του Σίρο Μασαμούνε και μεταφέρεται στις οθόνες του σινεμά με πρωταγωνίστρια την Σκάρλετ Τζοχάνσον στον ρόλο της Ταγματάρχη. Το μαγευτικό cyberpunk σκηνικό βρήκε την ιδανική ηθοποιό για να το απογειώσει.

Η Paramount Pictures, η DreamWorks Pictures και η Reliance Entertainment αποφάσισαν να κάνουν το μεγάλο βήμα και να επαναφέρουν την ιστορία αυτή τη φορά με τη μορφή ταινίας, η οποία βγαίνει στις αίθουσες στις 30 Μαρτίου,  και όχι κινούμενων σχεδίων. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Βρετανός Ρούπερτ Σάντερς ενώ πρωταγωνιστούν δίπλα στην Τζόχανσον, ο διάσημος Ιάπωνας σκηνοθέτης Τακέσι Κιτάνο (στην πρώτη του Χολιγουντιανή κινηματογραφική εμφάνιση), Ο Δανός ηθοποιός Πιλού Άσμπεκ (γνωστός από το remake του Μπεν Χουρ και την τηλεοπτική σειρά Borgen), o Μάικλ Κάρμεν Πιτ (Σκοτεινό Χωριό, Funny Games, Επτά Ψυχοπαθείς, I Origins) ενώ το σάουντρακ υπογράφει ο καταπληκτικός Κλιντ Μάνσελ που έχει αφήσει ιστορία με την ανατριχιαστική μουσική για το Ρέκβιεμ για ένα Όνειρο (2000) του Ντάρεν Αρονόφσκι.

ghost in the shell 2

Η Ταγματάρχης ηγείται του Τομέα 9. Εκείνη είναι άτρωτη, την έχουν επαναφέρει στη ζωή μετά από ένα φριχτό ατύχημα, είναι πια ένα ρομπότ, ένα cyborg με ανθρώπινα χαρακτηριστικά που όμως δε νιώθει κανένα ανθρώπινο συναίσθημα. Αποστολή της να σώσει την ανθρωπότητα από έναν πανίσχυρο εχθρό· μια τρομοκρατική οργάνωση που χακάρει το μυαλό των ανθρώπων κι έτσι τους ελέγχει.

Στην πορεία, μέσα στις εντυπωσιακές εικόνες αυτού του φουτουριστικού high tech κόσμου, θα προσπαθήσει να λύσει και το μυστήριο της δικιάς της ύπαρξης: ενός πλάσματος που είναι μισό άνθρωπος και μισό μηχανή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved