To MoMa προσφέρει online μαθήματα τέχνης σε όλους

Τώρα που δεν έχεις τι να κάνεις εμείς σου βρήκαμε.

Το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης κλείνει φυσικά λόγω κορονοϊού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι δραστηριότητες του σταματάνε εδώ.

Μπορείς τώρα κι εσύ να μάθεις για την τέχνη, να φτιάχνεις τα δικά σου έργα τέχνης, κι όλα αυτά με το πάσο σου μιας και δεν υπάρχει κάποια χρονική δέσμευση. Μέσω της πλατφόρμας Coursera κάνεις εσύ όσα μαθήματα επιθυμείς όποτε εσύ έχεις κέφι.

Η Ιστορία του χρώματος στην τέχνη.

 

Τα μαθήματα σε βάζουν σε μία διαδικασία παρατήρησης διάσημων έργων τέχνης, τι υλικών χρησιμοποιήθηκαν για να παραχθούν, ποιες ήταν οι σκέψεις του καλλιτέχνη όταν τα δημιουργούσε.

Δίνουν έμφαση στην δεκαετία του 1980 και σου δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσεις διαλέξεις από αρχιτέκτονες, curators και καλλιτέχνες που μιλάνε για διάσημα έργα τέχνης.

Τα μαθήματα διαρκούν πέντε εβδομάδες και σε βάζουν στην διαδικασία να μάθεις τα πάντα γύρω από την τέχνη, από την ιστορία της μέχρι τα πρακτικά της ζητήματα, όπως υλικά και σχεδιασμό.

 

Επίσης εκτός από τα μαθήματα τέχνης προσφέρονται μαθήματα σχεδιασμού ρούχων όπως επίσης σεμινάρια φωτογραφίας.

Η δική μας άποψη είναι πως αξίζει, ειδικότερα τώρα που είμαστε όλοι κλεισμένοι μέσα κολλημένοι μπροστά στις οθόνες μας, τουλάχιστον ας κάνουμε κάτι δημιουργικό.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις μερικά από τα διάσημα έργα που φιλοξενεί το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved