Νέα έκθεση του Derek Jarman με ακυκλοφόρητες φωτογραφίες του

Η έκθεση επικεντρώνεται στις φωτογραφίες και τα φιλμ που έχουν τραβηχτεί στο θρυλικό Prospect Cottage.

Μπορεί το Prospect Cottage να μην έχει κάποια αρχιτεκτονική ιδιαιτερότητα που να το ξεχωρίζει σε σχέση με τα μικρά σπίτια που βρίσκονται στην παραλία του Ντάντζενες, στην σκιά ενός πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας, αλλά ακόμη και σήμερα 26 χρόνια μετά τον θάνατο του Ντέρεκ Τζάρμαν εξακολουθεί να διατηρεί το πνεύμα του σκηνοθέτη.

Το σπίτι αγοράστηκε το 1984 από τον Τζάρμαν που έψαχνε ένα ησυχαστήριο από την ζωή στο Λονδίνο και σύμφωνα με την φίλη και συνεργάτιδα του Τίλντα Σουίντον που ήταν μαζί του την μέρα που περπατώντας στο Ντάντζενες είδε την «πωλείται» ταμπέλα κρεμασμένη στην πόρτα του, αυτό που έγινε το σπίτι ήταν ένα έργο τέχνης από μόνο του «μια εργαλειοθήκη για τη δουλειά του».

Το Pangrams & Slogans είναι μία έκθεση που πρέπει να δεις.

 

Ο Τζάρμαν δούλεψε από εκεί αλλά κι εκεί, μεταμορφώνοντας τον κήπο σε κάτι αληθινά όμορφο δίνοντάς του σχήμα όχι μόνο φυτεύοντας λουλούδια ή φυτά αλλά και συλλέγοντας πετρες ή ξύλα από την κοντινή παραλία.

Μετά τον θάνατο του σκηνοθέτη το 1994, ο φίλος του Κιθ Κόλινς ανέλαβε την φροντίδα του σπιτιού μέχρι τον δικό του θάνατο το 1918 και η φιλοδοξία του ήταν ανέκαθεν το Prospect Cottage, να γίνει ένα ζωντανό ενθύμιο του πνεύματος του Τζάρμαν.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 29 Φλεβάρη μέχρι 31 Μαρτίου στην Lucy Art Gallery στο Sussex.

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τις φωτογραφίες:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved