Τι έχει σειρά μετά την επίτευξη του τεχνητού αίματος;

Οι Ιάπωνες το δοκίμασαν στο εργαστήριο και πέτυχε.

Το νέο τεχνητό αίμα μπορεί άραγε να μεταγγιστεί σε κάποιον ασθενή; Αν αυτό γίνει εφικτό τότε η ιατρική που ξέρουμε μέχρι σήμερα θα αλλάξει ριζικά.

Μία ομάδα επιστημόνων στο National Defense Medical College δημιούργησε ποσότητα τεχνητού αίματος το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιονδήποτε ασθενή χωρίς να παίζει ρόλο ο τύπος του αίματος του, αναφέρει η Ιαπωνική εφημερίδα, The Asahi Shimbun.

Πως να βάλεις το τρέξιμο στη μέρα σου.

Αν αυτό συμβεί σε ανθρώπους και πετύχει τότε η ανακάλυψη θα παίξει σημαντικό ρόλο στις περιπτώσεις που υπάρχει μεγάλη απώλεια αίματος και δεν είναι δυνατόν να βρεθεί το αίμα κάποιου συγκεκριμένου τύπου.

«Είναι αδύνατον να αποθηκεύσεις μεγάλες ποσότητες αίματος σε απομονωμένες περιοχές όπως είναι τα μακρινά νησιά» λέει ο Manabu Kinoshita, καθηγητής ανοσολόγος στο National Defense Medical College και συγγραφέας της έρευνας. «Το τεχνητό αίμα θα είναι ικανό να σώσει ζωές που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν αδύνατον».

 

Σύμφωνα με την έρευνα της ομάδας, το αίμα θα μπορεί να μεταγγιστεί στον ασθενή ακόμη πριν ο ίδιος μεταβεί στο νοσοκομείο μιας και δεν θα χρειάζεται να διαπιστωθεί η ομάδα αίματος του. Το τεχνητό αίμα θα είναι συμβατό με όλους τους τύπους αίματος.

Το τεχνητό αίμα αποτελείται από αιμοσφαίρια και κύτταρα αίματος τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια για ένα χρόνο. Τα αιμοσφαίρια είναι εκείνα που πραγματοποιούν την επούλωση και τα κύτταρα αίματος την μεταφορά του οξυγόνου στα ζωτικά όργανα.

Μέχρι τώρα η ομάδα έχει επιτυχώς μεταγγίσει το αίμα σε κουνέλια. Το τεχνητό αίμα κατάφερε να σώσει τα περισσότερα από αυτά από μαζική απώλεια αίματος, σύμφωνα πάντα με το άρθρο.

Για να δούμε θα τα καταφέρουμε να το δεχτούμε κι εμείς οι άνθρωποι;

Δες το παρακάτω άλμπουμ για να δεις τι ακριβώς είναι το τεχνητό αίμα:



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved